Двукратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен заяви в

...
Двукратният световен шампион във Формула 1 Макс Верстапен заяви в
Коментари Харесай

Верстапен отново намекна за отказване от Формула 1

Двукратният международен първенец във Формула 1 Макс Верстапен съобщи в изявление за нидерландския вестник De Telegraaf, че от ден на ден и повече има съмнения дали си заслужава да бъде част от Формула 1. Изказването на нидерландеца идва на фона на все по-разрастващия се календар на шампионата, който следващата година ще включва общо 24 спортни уикенда. 

Сезонът ще стартира с два поредни старта в Бахрейн и Саудитска Арабия, които ще бъдат последвани от четири следващи самотни надпревари в Австралия, Китай, Япония и Маями. Втората половина на акцията пък ще включва няколко серии от по три следващи уикенда, в това число последните шест кръга, които ще бъдат групирани в две серии от по три старта.

„ Притеснявам се за спорта, който постоянно съм обичал. Все още го обичам, само че единствено в избрана степен. Не съм твърдо срещу измененията, както доста хора счита. Но съгласно мен тези промени би трябвало да са потребни за Формула 1.

„ Защо би трябвало да променяме нещо, които постоянно са били положителни? Смятам, че обичайна подготовка е добър формат, не всичко би трябвало да се върти към парите.

„ Хората ще си кажат, че не би трябвало да се окайвам, тъй като върша доста пари. Но аз приказвам за здравето и преживяването на всички, които работят в падока. Мисля, че сме прекомерно натоварени и пропущаме други значими неща от живота. Понякога се чудя дали си заслужава.

„ Нямам поради единствено пътуванията, само че и всички спомагателни неща, които вършим. Четвъртъците могат да са доста дълги, изключително, в случай че имаме задължения отвън пистата. Сумарно на година губят един месец единствено за маркетинг. Отделно е работата в симулатора и други. В дадени моменти чувствам, че това към този момент не ми доставя наслаждение “, сподели Верстапен, чийто контракт с Ред Бул изтича в края на 2028 година.

Той също по този начин разяснява и опцията да се отдръпна от спорта, в случай че Ред Бул обърка тотално колата при въвеждането на новите правила през 2026 година.

„ Нещата би трябвало да са доста зле, с цел да се случи това. Не чакам да сме доста обратно с този страховит екип, който имаме. Но в този спорт всичко е допустимо. Всичко ще зависи от упованията, само че да, не се виждам да карам три години в средата на колоната. По-скоро бих си седял у дома да върша нещо друго. Но още веднъж, не чакам това да се случи “, съобщи нидерландецът.

Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР