Двукратният световен шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки Максим

...
Двукратният световен шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки Максим
Коментари Харесай

Максим Стависки на линия! Мощна атака срещу Путин

Двукратният международен първенец по фигурно пързаляне при танцовите двойки Максим Стависки призна пред съветските медии, че с Албена Денкова са имали оферти да се занимават с политика преди години, съобщи Спортал.

На 18 март доста съветски спортисти участваха на концерт-митинг на стадион " Лужники " в Москва, който беше отдаден на годишнината от присъединението на Крим към Русия. Сред тях бяха фигуристите Никита Кацалапов и Виктория Синицина, плувецът Евгений Рилов, скиорът Александър Болшунов и други. Постъпката им беше разкритикувана много необятно в разнообразни медии.

" Условно, Никита Кацалапов или различен състезател отива на протест в Лужники? Това значи, че той се замесва до уши в политиката и би трябвало да понесе тежестта на следствията. Когато с Албена Денкова приключихме кариерата си в България, към този момент бяхме международни първенци след 2006 година, доста хора ни предлагаха да се присъединим към някоя партия.

И те ни предлагаха не по телефона, а имахме доста разнообразни срещи. Мнозина са се опитвали да ни пропагандират, само че през цялото време ние заехме линията, че отхвърляме да участваме в каквито и да било политически събития. Т.е. подкрепяхме концепцията, че сме отвън политиката. Като влезеш в политиката, представлявай избрана партия, половината хора несъмнено ще те намразят, тъй като са съперници на тази партия. Това също е неприятно и не е належащо. Ние бяхме любимци на всички в България ", споделя Стависки в изявлението.

"  Но да излезеш обществено да защитаваш нечии интерес - тогава би трябвало да напуснеш спорта и да го защитаваш. Не можеш да седиш на два стола. Веднъж Наталия Линичук ни сподели: Вие сте спортисти, гледайте си работата. Аз съм треньор, ще си виждам моята. Ясно систематизиране ", добави Стависки за телеграм-канал Нате.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР