Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо отпадна малко преди края на

...
Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо отпадна малко преди края на
Коментари Харесай

Алонсо: Не спечелихме това, което заслужавахме

Двукратният международен първенец Фернандо Алонсо отпадна малко преди края на Гран При на Мексико Сити поради щета и не съумя да скрие яда си, откакто излезе от кокпита. Преди това испанецът вървеше твърдо в Топ 10 и беше подготвен да донесе точки на Алпин във втори следващ спортен уикенд след Остин.

„ За страдание, не успяхме да приключим през днешния ден, макар че направихме мощен старт, положителни серии от обиколки сред боксовете и всичко сочеше, че отиваме към хубавите точки. ”
 Верстапен с историческа 14-та победа за сезона във Формула 1, Хамилтън и Перес допълниха подиума в Мексико Верстапен с историческа 14-та победа за сезона във Формула 1, Хамилтън и Перес допълниха подиума в Мексико
Алонсо разяснява и работата с гумите.
 Хамилтън отговори на коментара на Алонсо за купите Хамилтън отговори на коментара на Алонсо за купите
„ Бях доста бърз и в двете серии обиколки, първо със приблизително твърдите, а по-късно и с твърдите гуми – изясни Алонсо. – Но един от цилиндрите на мотора спря да работи 18 обиколки преди финала и бях заставен да се откажа. ”
 Джак Дуън ще кара в тренировките в Мексико и Абу Даби с Алпин Джак Дуън ще кара в тренировките в Мексико и Абу Даби с Алпин
Испанецът още веднъж подсети, че този сезон е изгубил доста време поради неточности на отбора и механически проблеми с колата.
 Хамилтън: Трябваше да стартираме с меките гуми Хамилтън: Трябваше да стартираме с меките гуми
„ Остин и Мексико се оказаха доста положителни уикенд за нас – разяснява Алонсо. – Съжалявам, че не взехме точките, които ни трябват. Остават още два кръга до края на сезона, можем и би трябвало да продължим борбата за 4-ото място при конструкторите. ”

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР