Двукратният световен шампион Делян Димитров – Дидо ще коментира първата

...
Двукратният световен шампион Делян Димитров – Дидо ще коментира първата
Коментари Харесай

Двукратен световен шампион ще коментира световната купа по паркур в София



Двукратният международен първенец Делян Димитров – Дидо ще разяснява първата у нас международна купа по паркур. Състезанието ще се организира от 9 до 12 септември в пространството пред Националния замък на културата. Той ще бъде посетител в студиото на Българската национална телевизия, която ще излъчи полуфиналите и финалите на надпреварата събота и неделя от 15.00 до 17 часа и 15 минути.

Димитров става за първи път отличник на планетата през 2008 година на Мондиала в Хамбург. Следващата година затвърждава водачеството си, като става първенец по фрийрън на интернационалното съревнование Art of motion, проведено от Ред Бул в Хелзингбург, Швеция.

Прекратява дейната си кариера, заради няколко травми и интервенции. Занимава се с тренировки и уроци в залата по спортна гимнастика на стадион „ Георги Аспарухов “ в София.



Очаква се публични посетители на събитието да са президентът на Международната федерация по гимнастика Маринари Ватанабе и представители на Изпълнителния комитет на международната централа.

Заявка за присъединяване в надпреварата са подали над 75 спортисти от 23 страни. България ще бъде показана от четирима мъже: Мартин Димитров, Йоан Досев, Алек Раев и Лъчезар Захариев и от една жена - Стела Паунова.

Организатори на надпреварата са Българската федерация по гимнастика и Международната федерация по гимнастика, благодарение на Министерството на младежта и спорта и на Столичната община. Огромна поддръжка при подготовката уредниците получиха от компанията за производството на спортно съоръжение Walltopia, както и от Nestle България, Coca Cola България, Refan, Кенар, Petrol, Under Amour.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР