Двукратните национални шампиони Пламен Стайков и Рафи Кадир (Skoda Fabia

...
Двукратните национални шампиони Пламен Стайков и Рафи Кадир (Skoda Fabia
Коментари Харесай

Пламен Стайков за рали България: Името на състезанието повдига настроението ми за битка

Двукратните национални първенци Пламен Стайков и Рафи Кадир (Skoda Fabia R5) са любимци за спечелването на рали “България ”, което ще се организира сред 1 и 3 септември 2023 година във Велико Търново, и от което

Двамата взеха няколко победи до момента през сезона, а преди дни на рали „ Стари Столици “ организираха впечатляващ двубой с други кандидати за националната купа, екипажът на Мартин Сурилов и Здравко Здравков.

Пламен Стайков споделя упованията си в изявление за формалния уебсайт на рали " България ".

- Водите в класирането за двете трофеи – в рали шампионата и в спринта и е явно, че задачата ви е шампионския дубъл. Ще съумеете ли?

- Да, желая и опция да печеля и двата шампионата, само че няма по какъв начин да бъда безапелационен, че ще съумея.

- Рали “България ” е едно от най-престижните надпревари в българския рали календар. Какво е това съревнование за вас?

- Рали “България ” е значимо за мен, тъй като съгласно мен там ще се реши шампионската купа, а и самото име на надпреварата повдига настроението ми за борба.

- Кое е най-важното за успеха в едно рали?

- Факторите са доста. Изключително доста труд и воля стоят зад една победа.

- Рали спортът е обвързван с избрани опасности. Как намирате салдото сред желанието за победа и риска, който се постанова да приемете, с цел да я постигнете?

- Няма точна формула за триумф, тъй като това не е точна просвета. Всичко е въпрос на чувство и моментни решения взети в границите на секунда.

Неговото 52-ро издание ще се организира сред 1 и 3 септември 2023 година в региона на Велико Търново и е трети кръг от националния рали шампионат. Ралито е годно и за европейския рали трофей (European Rally Trophy). В него ще вземат присъединяване 31 екипажа от четири страни. Маршрутът на конкуренцията е с дължина от 150 км, разграничени в тринадесет специфични стадия.

Междувременно стана ясно, че намиращият се на второ място в националния рали шампионат на Румъния и много сериозен кандидат за купата на северната ни съседка, Себастиан Барбу, няма да взе участие в 52-ротото издание на рали „ България “. В имейл до организационния екип Барбу за жалост разгласи, че повода за това решение е персонална.

През последните два сезона в националния рали шампионат на Румъния, Барбу приключи на второ място зад Симоне Темпестини, утвърждавайки се като най-сериозният противник на международния първенец в клас WRC3.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР