Двудневната визита на френския президент Еманюел Макрон в Гърция да

...
Двудневната визита на френския президент Еманюел Макрон в Гърция да
Коментари Харесай

Гърция се надява визитата на Макрон да донесе и инвестиции

Двудневната аудиенция на френския президент Еманюел Макрон в Гърция да поддържа лявото държавно управление на Алексис Ципрас в посланието, че Атина сполучливо се измъква от рецесията – на това се надяват съветници на Ципрас, представени от в. " Катимерини ".

Съветници на премиера намират визитата на Макрон, което стартира през днешния ден, за първата стъпка в полемиките за научените от финансовата рецесия уроци. Ципрас пробва да ускори връзката си с Париж, с цел да противодейства на желанията на Берлин за строги финансови ограничавания.

Гръцкият министър председател се надява още Макрон да " докара " със себе си и френски компании, дали знак, че се интересуват от вложения в Гърция. Очаква се френският президент да води със себе си предприемачи и банкери, а диалозите по време на неговия престой в Атина да се концентрират върху секторите на превоза, железниците, информатиката, туризма, недвижимите парцели, земеделските и питателните артикули.Френски компании са мощно заинтригувани от оповестените за приватизация гръцки активи, като водоснабдителната компания, Солунското пристанище.

Смята се, че в границите на тази аудиенция ще бъдат показани и капиталови планове на банка " Ротшилд ", в която Макрон е работил, а също и проекти, свързани с компанията " гръцка отбранителна промишленост " (ЕЛВО) и корабостроителницата Скараманга.

Правителството на премиера Алексис Ципрас има намерение да се възползва от това посещаване, а също и от идния интернационалния солунски панаир, с цел да сътвори визията, че Гърция е привлекателно място за значими интернационалните вложения и по този метод да очертае оптимистични вероятности за развиване на нейната стопанска система, счита в. " Нафтемборики ".

Еманюел Макрон бе измежду европейските водачи, които приканиха за облекчение на гръцкото дългово задължение за да се помогне на страната да излезе от икономическата рецесия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР