Двубоят между Симона Халеп и Кори Гоф беше най-дългоочаквано събитие

...
Двубоят между Симона Халеп и Кори Гоф беше най-дългоочаквано събитие
Коментари Харесай

4 от 4: Халеп изнесе пореден открит урок на младата Гоф и е на 1/2-финал в Торонто

Двубоят сред Симона Халеп и Кори Гоф беше най-дългоочаквано събитие от програмата на четвътфиналите в Торонто, тъй като и двете тенисистки до момента бяха записали впечатляващи победи и значително се оформиха като най-сериозните фаворитки за трофея. Румънката до момента беше спечелила и трите си срещи с тийнейджърката, а наподобява тази наклонност не е просто отражение на някаква моментна форма и дадени характерни условия, тъй като през днешния ден някогашната шампионка завоюва общо осмия си следващ сет против 18-годишната американка и надви над нея с крайното 6:4 7:6(2). По този метод 15-тата сложена се класира за финалната четворка на конкуренцията, където я чака среща с една всред Джесика Пегула и Юлия Путинцева.

Срещата стартира с замяна на пробиви, само че последователно Халеп откри оптималния си темп по най-бързи вероятен метод и постоянно контрираше сполучливо нападателните отигравания на Гоф. Проблемите от сервис линията за международната номер 11 продължаваха да я слагат в доста мъчно състояние и скоро тогавашната лидерка в ранглистата излезе напред в резултата с 4:2 гейма. Последва интервал на непрекъснати изтощителни замени от дъното на корта, като можехме да забележим необикновено напредване и от двете страни на мрежата. 18-годишната тенисистка хвърли всички сили в опит да навакса изоставането си, единствено че румънката устоя на натиска и извоюва триумфа в откриващата част.

Вторият сет започва кошмарно за по-младата състезателка, която напълно скоро се оказа догонваща с двоен брейк пасив. Наглед всичко в мача изглеждаше предрешено, само че Халеп наподобява подцени обстановката и позволи купища двойни неточности, които разрешиха на нейната съперничка да сведе пасива си до един пробив разлика. Гоф даже се снабди с два шанса да се добере до паритет и малко по-късно сервираше в опит да поведе в резултата. Тогава обаче пристигна ред на следващия поврат и двукратната Шампионка от Шлема отново разполагаше с началния удар в опит да постави точка на разногласието. Осмият брейк в частта пък беше въпрос единствено на време и се стигна до тайбрек.

В него тийнейджърката се опитваше да господства с мощни осъществявания от форхенд страната, които постоянно не намираха очертанията на корта и промяната на полетата пристигна при преднина от 4:2 точки в интерес на представителката на Румъния. Наред беше примерен бекхенд уинър по диагонала от ракетата на Симона и тя най-сетне стигна до успех в конфликта.

Too
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР