Двойно затруднение ще има селекционерът на националния отбор по футбол

...
Двойно затруднение ще има селекционерът на националния отбор по футбол
Коментари Харесай

Националният отбор влиза с осакатен състав в Лигата на нациите

Двойно усложнение ще има селекционерът на националния тим по футбол Георги Дерменджиев за първите два мача от шампионата Лига на нациите. От една страна, го чакат мъчно домакинство против Ирландия на 3 септември и не по-леко посещение против Уелс (6 септември). А от друга, треньорът има задача да сглоби против тези два отбора от Острова, практикуващи сходен енергичен футбол, някакъв състав с... каквото има налично подръка.

В последните седмици Дерменджиев не спираше да получава неприятни новини за своите избраници. Той се бе настроил от дълго време, че няма да разчита на трайно контузения вратар Пламен Илиев ( " Лудогорец " ), само че вратарският пост му е най-малкият проблем при задоволително огромен избор в българското състезание, освен това на вратари, намиращи се в добра форма.

През юли обаче стана ясно, че отпадат и двамата натурализирани бразилци от разградския отбор, на които Дерменджиев явно разчиташе – Вандерсон претърпя интервенция и е навън даже за плейофа за европейското състезание против Унгария (8 октомври). Марселиньо пък се върна в родината си (във " Витория ", Баия) и е надалеч от очите (а и е на 36 г.).

Е, най-малко остана един бразилец от " Лудогорец ", така като Сисиньо получи първа повиквателна. От Разград преди 10-ина дни пристигна и още една тягост – централният бранител Георги Терзиев се контузи при успеха над " Славия " с 3:0 и ще се възвръща към месец.

Лоша вест имаше и от " Левски " – халфът Симеон Славчев също е с контузия. Оказа се, че Мартин Минчев ( " Спарта ", Прага) също е навън. Кристиян Димитров ( " Хайдук ", Сплит) пък е със строшен нос, само че най-малко той май ще играе, въпреки и с предпазваща носа твърда маска. 

За похлупак пристигна позитивният тест за COVID-19 на Кирил Десподов ( " Каляри " ), който бе подложен под наложителна карантина. И неговото положение изведнъж даде смисъл на предизвестието на Дерменджиев от края на юли, което другояче звучеше тогава като досадно бърборене.

" Играчите би трябвало да са доста деликатни. И да съблюдават дисциплинираност. Да се пазят от ковид. Знаете, че една 14-дневна карантина те изкарва отвън форма. Притесняваме се. С моя екип следим необятен кръг от играчи. Но в един миг може да се окаже, че избрана численост са инфектирани с ковид. Затова моля към всички футболисти да се пазят и да са доста прецизни ", сподели тогава селекционерът, който ще е на нокти да не се окаже и някой различен футболист с COVID-19.

Не на последно място, пристигнаха и проблемите на неколцина национали при промяната на клубове. Това извади Георги Миланов от състава, защото той още не си е намерил нов тим след напускането на унгарския " Фехервар ". Хубаво бе, че Иван Горанов и Кристиян Малинов минават да играят в белгийското състезание, само че и към техните прехвърляния имаше нарушена подготовка и изваждане от мачовете – надлежно на " Левски " и " ЦСКА-София ", до момента в който станат покупко-продажбите.

В добавка идва и решението Валентин Антов ( " ЦСКА-София " ) да бъдe пратен на помощ на младежкия народен тим.

На този декор буди интерес за какво да вземем за пример не е извикан Андрей Гълъбинов, който показа силна форма след подновяването на сезона в Италия, вкарвайки 6 гола от юни насам и помагайки на " Специя " да влезе в Серия А. Остава вярата, че наличните футболисти, които са получили доверието на Дерменджиев, ще отвърнат на това с отговорно отношение и разпределяне против Ирландия и Уелс, а и в оставащите 4 мача от групата. Защото се видя, че България още има късмет да се класира на европейско състезание, точно през Лига на нациите.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР