Двойно ще поскъпнат църковните свещи от началото на месеца. Решението

...
Двойно ще поскъпнат църковните свещи от началото на месеца. Решението
Коментари Харесай

Църковните свещи поскъпват двойно

Двойно ще нарастнат църковните свещи от началото на месеца. Решението за това е на Светия Синод.

Една от аргументите за фрапантното повишаване е високите транспортни разноски при вноса на парафин и по-високите цени на суровините.

В навечерието на Възкресение Христово цените на църковните свещи в Пловдив бяха увеличени, като най-масовите се продаваха за 50 ст. Решение на Светия Синод от 21 юни дефинира ново повишаване с още 20 ст. Така към този момент във всички храмове в страната най-евтините свещи ще са по 80 ст.

Поскъпването може да докара до по-голям интерес към покупката на свещи от нерегламентирани места, на цени с 10-20 ст. по-евтино, разясняват хората.

От няклокото от митрополиите и огромните манастири в страната потвърдиха пред БНТ за нарастването на цените, само че отхвърлиха формален коментар.

Проверка сподели, че за кг парафин към този момент църквата заплаща по 160 лева, вместо досегашните 80 лева За оскъпяването на свещите способства и високата цена на промишления ток. Изчисленията демонстрират, че близо 35% от цената на една свещичка остават за прехрана на църковната епархия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР