Офанзивата в Североизточна Украйна е в отговор на украинските удари

...
Офанзивата в Североизточна Украйна е в отговор на украинските удари
Коментари Харесай

Путин: Русия засега няма намерение да превзема Харков

Офанзивата в Североизточна Украйна е в отговор на украинските удари в Русия, съобщи съветският президент Владимир Путин по време на визитата си в Китай, предадоха международните организации.

Той увери, че към този момент Москва няма желание да завладява огромния украински град Харков. „ Заявих обществено, че в случай че това продължава, ние ще бъдем принудени да създадем буферни зони за сигурност, една санитарна зона. И това вършим “, сподели съветският президент по време на конференция в Харбин.

„ Онова, което се случва по направлението на Харков, е също и тяхна неточност (на украинците – бел. Франс прес), тъй като те бомбардират и не престават да бомбардират жилищни региони в на съветските гранични територии, включително и Белгород, добави Путин, представен от Франс прес.

Белгородска област и основният й град са съвсем всекидневно обект на удари и на офанзиви с дронове. Киев споделя, че по този метод дава отговор на съветските бомбардировки против Украйна.

Путин увери, че съветските сили, подели на 10 май изненадваща атака в Северна Украйна, напредват всеки ден в Харковска област, както е планувано, съобщи Франс прес.

Офанзивата разшири фронта в миг, в който силите на Киев са в отбранителна позиция в Източна и Южна Украйна на фона на дефицит на хора и на муниции, отбелязва Франс прес. По време на тази изненадваща атака Москва реализира териториални придобивки, които са най-големите за нея от края на 2022 година и принуди Киев да активизира подкрепления от други фронтови зони, отбелязва организацията.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР