Движението за права и свободи за втори пореден път спечели

...
Движението за права и свободи за втори пореден път спечели
Коментари Харесай

ДПС са номер 1 в Айтос

Движението за права и свободи за втори следващ път завоюва парламентарния избор в община Айтос. Това сочат данните от паралелното броене на протоколите, оповестиха за Флагман.бг от партиен щаб.

За партията на Ахмед Доган са дали своят вот 2823 гласоподаватели. Втора мощ е ГЕРБ с 2528 гласа. Партията на някогашния министър председател Кирил Петков и Асен Василев „ Продължаваме промяната “ е на трета позиция, като изпреварва Българска социалистическа партия в общината, която на предходните избори през ноември 2021 година след Движение за права и свободи и ГЕРБ. За Политическа партия са дали своят вот 920 гласоподаватели. Българска социалистическа партия получава 600 гласа. 
-->
Възраждане също бележи растеж в общината, като записва доверието на 530 гласоподаватели. С 240 гласа е „ ИТН “ на Слави Трифонов. А за „ Да, България “ – 185. 

С този резултат Движението резервира позициите си и първото място на политическата карта на общината. През ноември 2021 година Движение за права и свободи реализира исторически триумф, като след 7 години за първи път завоюва вота. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР