Двете кандидатури - на Андрей Гюров и Любомир Каримански, за

...
Двете кандидатури - на Андрей Гюров и Любомир Каримански, за
Коментари Харесай

Хампарцумян попиля кандидатите за БНБ. Причината

Двете кандидатури - на Андрей Гюров и Любомир Каримански, за шеф на Българската национална банка занапред би трябвало да се потвърждават. В България има хора и в централната банка, и актуалният шеф, които към този момент са потвърдени.

Така в студиото на " Събуди се "  по NOVA банкерът Левон Хампарцумян разяснява номинираните за гуверньор на Българска народна банка.

,,Няма да е елементарно и на който и да е от двамата. Профилите са им на хора, които занапред ще се потвърждават. Парламентът си ги е излъчил, той ще си ги избере. Ние стоим в профил и се надяваме, че няма да сбъркат много``, добави той.

По думите на Хампарцумян и на двамата претенденти не им доближава зрялост и опит. 

В последна сметка човек две или три години, откакто приключи, се хвали какво е приключил. След това професионалната му кариера стартира да приказва за това какъв е той като бизнесмен, управител и чиновник, акцентира банкерът.

,,Тези хора са приключили, имат една естествена кариера. Опитвали са едно или друго, което не е нещо „ уау ”. И са получили политическото доверие на сътрудниците си в Народното събрание да се състезават за шеф на Българска народна банка. Шортлистът не е някакъв впечатляващ. Например, ЕЦБ, като го видят - няма да ахнат``, добави Хампарцумян.

Той означи, че България я чакат значими провокации.

Влизането в Еврозоната, оправянето с следствията от рецесиите, които ни затрупват. Евентуално консолидационни процеси в банковия бранш, стабилността му, изреди банкерът, написа Novini.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР