Ще започна с просто обяснение на скандала с Лена Бориславова,

...
Ще започна с просто обяснение на скандала с Лена Бориславова,
Коментари Харесай

Обявиха датата на фактическата смърт на ,,Промяната“: Приключиха! Правят се, че няма скандал

Ще стартира с просто пояснение на абсурда с Лена Бориславова, Кирил Петков и Никола Минчев, оголен от проверяващия уебсайт „ Биволъ “, тъй като в общата говорилня се изпускат сухите обстоятелства, а те са следните:
През пролетта на 2021 година президентът Румен Радев предлага на Кирил Петков да стане длъжностен министър на стопанската система. Към този миг той не дава отговор на изискването по конституция, тъй като има и канадско поданство, само че приема поста, заблуждавайки администрацията, че ще се откаже от него в законовия период. Не го прави. Бидейки министър, Петков би трябвало да извърши и други законови разпореждания като това да не членува в управителни тела на разнообразни неправителствени организации, тъй като това съставлява спор на ползи.
По закон Петков има един месец, с цел да излезе от сдружението „ Да запазим Корал “. Достатъчно време, с цел да уреди този въпрос обикновено. Той и Лена Бориславова обаче избират жестоко да нарушат закона, вместо да се занимават с детайлности. Тя подправя документи и фалшифицира подписи, с цел да промени състава на управата на сдружението и да извади Кирил Петков от него. Без да се е провело заседание, както е по закон, и даже без да се питат множеството от членовете, както излиза наяве в този момент. Подправените документи с подправено пълномощие от шефа на сдружението Атанас Русев, който изобщо не познава Лена Бориславова, тя вкарва със своя електронен автограф в Агенцията по вписванията. Те и до момента могат да се видят там, а от електронните следи по тях е видно, че в тази работа е помагал и Никола Минчев, с който по това време са в една правна адвокатска фирма. Т.е. закононарушението е документирано, няма две отзиви по този въпрос.
Според закона такова закононарушение планува затвор по Наказателния кодекс. Неслучайно, тъй като по този начин могат да се крадат и се крадат компании, бизнеси, парцели и жилища. Т.е. всичко, което е правил по този начин нареченият Нотариус, който беше убит и от който умните и красивите доста се възмущават в последните месеци. Това, което са създали Лена Бориславова, Кирил Петков и Никола Минчев, всъщност не се разграничава от дейностите на Мартин Божанов-Нотариуса. Те подправят документи и мамят държавни институции, с цел да се доберат до една от най-високите властови позиции в страната. Нещо повече – попречват правораздаването по силата на служебното си състояние. Само по този начин може да се изясни бездействието на прокуратурата, която е сезирана за случая преди повече от година и макар очевидните закононарушения чак в този момент се сети да събира експертизи и да поработи, откакто абсурдът избухна в медиите.
Трябва ли да напомням, че откакто стана министър, Кирил Петков незабавно уреди Лена Бориславова с контракт за 15 000 лева на месец в държавната Българска банка за развиване, което в светлината на днешните разкрития наподобява на порядъчен хонорар за свършената работа, а Никола Минчев с жълтото към устата по-късно стана ръководител на Народното събрание (без никаква подготвеност и подготовка за този най-съществен пост в страната, която се води парламентарна република). Трябва ли да напомня и че единствено месец-два след времето, в което е осъществена въпросната машинация, се появи видео, от което недвусмислено проличава, че Кирил Петков и Лена Бориславова са в интимни връзки. Впрочем присъединяване на Никола Минчев ги прави тройка, което значи Организирана незаконна група по Наказателния кодекс…
Но да се фокусираме за малко върху Лена Бориславова, чиято персонална машинация е потвърдена, и в случай че има правораздаване, би трябвало да получи ефикасна присъда. Формално тя няма никаква позиция в Политическа партия с изключение на в сърцето на Кирил Петков и до през днешния ден не е ясно като каква тъкмо се изявява, с изключение на като близка на водача, което е задоволително просташко, с цел да се вършим, че не го виждаме. Тази жена в същото си качество управляваше и страната по времето на кабинета „ Петков “, когато бе началник на кабинета на премиера, и този скандал би трябвало да бъде осветлен от медиите, които не престават да се вършат, че няма слон в стаята. Не различен, а Асен Василев я смъкна от един аероплан и качи брачната половинка на Петков вместо нея в формалната делегация за посещаване при папата, когато бяха на власт. Абсурдът стигна до такава степен, че по едно време годеникът на Лена Бориславова стана ръководител на Народното събрание (след като смъкнаха Никола Минчев), а тя въртеше и законодателната, и изпълнителната власт на пръста си. Последното не е хипербола, а факт.
Едно същинско следствие ще се натъкне на мейлите и есемесите на Бориславова, която еднолично утвърждава законодателната стратегия на Народното събрание, спуска нареждания до министрите и се меси в тяхната директна работа и на процедура командва страната. Тя изнася класифицирана информация до публицисти от „ Биволъ “, които през днешния ден Петков назовава несериозна медия, изгонва еднолично 70 съветски дипломати, което изпраща България в най-лошата точка на връзките сред двете страни, и кадрува в страната. По същия метод в този момент кадрува в Столичната община и всичко това, без да има никаква подготовка, никаква експертиза и никаква институционална позиция. Тя просто е благосклонността на Кирил Петков и това е задоволително, с цел да прави всичко, разказано нагоре, което е дребна част от цялата истина за това просташко и незаконно ръководство. Да не не помни – двамата използваха държавния аероплан за сантиментален уикенд до Солун, което надалеч не е хлапашка дреболия…
Всички са в шок от това, само че се вършат, че няма проблем. Не мога да си показва какво щеше да стане, в случай че любовницата на някой различен политически водач въртеше страната на пръста си и участваше интензивно в политическия живот на страната, раздавайки морални присъди от медиите и показвайки безспорната си непросветеност по държавни и политически въпроси. Тези неща не са дребни, а са величествен скандал, който демонстрира манталитета и цялата долнопробност на по този начин наречената „ Промяна “.
Не е за подценяване и символичният знак в последния скандал със съдружие „ Да запазим Корал “ и измамата, осъществена от Лена Бориславова, Кирил Петков и Никола Минчев – политиците, които се декларират като представители на гражданското общество и негови бранители, мамят същото това гражданско общество и фалшифицират подписите на жителите, с цел да излъгват страната. Много ми се желае да чуя коментара на Христо Иванов по тази тематика и да го запитвам по какъв начин ще се явява с тези хора на избори? Това е парадокс.
Абсурд е и мълчанието на умните и красивите, както и на медиите на „ Америка за България “, които допреди седмици разгласиха всяко следствие на уеб страницата „ Биволъ “. Днес се вършат, че няма подобен скандал.
Истината е, че „ Промяната “ завърши тук – през днешния ден е датата на нейната фактическа гибел, а какъв брой време нейното астрално тяло ще блуждае в близост в политиката, няма никакво значение. Това е краят им, без значение дали ще останат в политиката за още един парламентарен спор. За тях към този момент би трябвало да се мисли като за минало.
Източник: Явор ДАЧКОВ за ФилтърНюз
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР