Две трети от световното население е със завършен първоначален ваксинационен

...
Две трети от световното население е със завършен първоначален ваксинационен
Коментари Харесай

2/3 от населението на Земята с един курс на ваксинация срещу COVID-19

Две трети от международното население е със приключен първичен имунизационен курс против КОВИД-19, заяви генералният шеф на Световната здравна организация (СЗО) доктор Тедрос Аданом Гебрейесус. Той означи, че смъртността вследствие на тази зараза се приближава до равнищата от началото на пандемията и изрази угриженост за особеното имунизационно покритие по света и разликите в достъпа до антивирусни и лечебни лекарства, съобщи Българска телеграфна агенция.

Случаите на КОВИД-19 за интервала 10-16 октомври са намалели с 6% по отношение на миналата седмица, като са регистрирани 2,9 милиона новозаболели, разгласи СЗО. По нейни данни смъртността за интервала е намаляла със 17% - умряли са 8300 души. От началото на пандемията са доказани 621 милиона случая на КОВИД-19, като 6,5 милиона души са изгубили живота си.

Европейската организация по медикаментите (ЕМА) утвърди слагането на ваксини против КОВИД-19 на " Пфайзер " и " Модерна " на деца, навършили шест месеца. Препаратите на двете компании са първите ваксини против коронавирус, утвърдени в Европейски Съюз за деца под 5-годишна възраст. ЕМА утвърди имунизацията на " Пфайзер " за деца на възраст от 6 месеца до 4 години, а препаратът на " Модерна " може да се употребява за възрастовата група от 6 месеца до 5 години.

Американски експертен комитет предложи имунизацията против КОВИД-19 да стане част от детския имунизационен календар на Центровете за предварителна защита и надзор на болесттите. Препоръките на експертния комитет включват имунизация по програмата " Детски имунизации ", следвайки насоките на центровете - за всички деца над шестмесечна възраст и бустерни дози за навършилите пет години. Едва към една трета от американските деца в учебна възраст са имунизирани против КОВИД-19.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР