Две старозагорки-ослепяла преди време- 63-годишна жена и грижещата се за

...
Две старозагорки-ослепяла преди време- 63-годишна жена и грижещата се за
Коментари Харесай

Сляпа жена и дъщеря й скочиха от 7-и етаж

Две старозагорки-ослепяла преди време- 63-годишна жена и грижещата се за нея 45-годишна щерка, починаха след скок от прозореца на седмия етаж в блок 22 на квартал „ Три чучура север “.

Трагичният случай с Пенка и Велина Христови е станал към 13,30 часа в четвъртък. За случилото се пред очите му разказало 8-годишно момченце от прилежащата махала " Лозенец ", което играело зад блока. Телата на дамите паднали безусловно на метри от него. Детето говорело несвързано и единствено ръкомахала уплашено ръце пред купувачите в близкия магазин.

Съседи в панелката описват, че родената в опанското село Средец вуйна Пенка обитавала фамилен апартамент на 7-ия етаж, дружно с нея била и щерка и Велинка, която от известно време се водела като обществен помощник на сляпата си майка. Обстановката в жилището е меко казано мизерна.

Свалени са били тапетите, двете дами са спели върху свалена от пантите врата, отоплявали са се с печка от вида „ циганска обич “ като наместо дърва и въглища употребили остарели вестници. Преди да скочат от прозореца, жертвите оставили персоналните си документи и към 320 лв., дружно с записка, че 200 лв. са за еленергията от предходния месец.

Съпругата на домоуправителя също не знае детайлности за майката и дъщерята, споделя, че Пенка имала още една дъщеря, само че тя останала при някогашния брачен партньор и от години не я били виждали да идва в квартала.

Образувано е досъдебно произвеждане по член 127 от Наказателен кодекс за вероятно склоняване към самоубийство, сбито оповестиха от ОД на Министерство на вътрешните работи – Стара Загора
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР