Две от най-натоварените летища в Истанбул - новото и това

...
Две от най-натоварените летища в Истанбул - новото и това
Коментари Харесай

Турция отваря границата си с България от юни

Две от най-натоварените летища в Истанбул - новото и това в азиатската част Сабиха Гьокчен ще бъдат отворени на 28 май, въпреки и със строги ограничавания, които ще принудят хората да трансформират навиците си, оповестява " Марица ".

Министърът на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой съобщи, че от средата на юни се чака да стартират и интернационалните полети по някои основни дестинации. Предвижда се да се даде преимущество на директните полети до далечни точки.

Предвижда се от юни да бъде отворена за туристи българо-турската граница при Капитан Андреево. На всички гранични пунктове на пасажерите ще бъде юридически тест за ковид и ще се попълня декларация за адрес, на който гостите ще обитават в страната.

Ограниченията за пътешестване поради ковид доведоха до понижение на броя на пасажерите с 41,3 % през първите четири месеца на тази година, заяви Главна дирекция на държавното летищно ръководство. Летище Сабиха Гьокчен е напълно затворено от 28 март, а летище Истанбул прави само изключителни полети на турските авиолинии за прибиране на турски жители от чужбина.

Първоначално от летищата ще се вършат само вътрешни полети. Съгласно проекта за обезпечаване на безвредно пътешестване, всички, които влизат в пространствата на летището, ще би трябвало да носят маски и ръкавици.

Властите са решили да спрат родственици и придружители да идват на летища. Това ще важи и за посрещачите. Мярката има за цел да избегне пренаселеността на терминалите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР