Две нови соларни пейки са разположени в Габрово, съобщиха от

...
Две нови соларни пейки са разположени в Габрово, съобщиха от
Коментари Харесай

Поставиха две нови модерни соларни пейки в Габрово

Две нови слънчеви пейки са ситуирани в Габрово, оповестиха от Общината.

Изработени от устойчиви материали и основани със моден дизайн и новаторски функционалности , двете пейки усъвършенстват комфорта в градска среда и подкрепят ограниченията за акомодация към измененията в климата. Те са позиционирани в парк „ Колелото “ (парк „ Кольо Василев-Обов “) и в парка в кв. " Младост " - против бл. „ Катюша “.

Съоръженията са оборудвани с самостоятелно слънчево зареждане, което обезпечава задоволително сила за зареждането на няколко мобилни устройства посредством два USB врата за кабелно зареждане и два слота за безжично зареждане.

Монтирано е осветяване във високата част на пейките и е планувано място за слагане на осведомителни табла. Седящата повърхност е планувана за трима души, а по-високият модул разполага с повърхнина за повиване на бебе, слагане на преносим компютър или необемен багаж.

Освен с самостоятелен дизайн, двете слънчеви пейки разполагат и с софтуерна оригиналност, каквато не участва в всеобщо предлаганите сходни уреди. В осведомителното табло на пейките е вградена светлинна лента, която в сходство с данните от датчиците, трансформира цвета си и дава сигнализация за качеството на атмосферния въздух.

Цветовата канара - от зелен, през оранжев и до червен дава знак за положението на въздуха - чист, малко нечист, мощно нечист. В парка в кв. „ Младост “ данни за положението на въздуха се получават от инсталирано5о по отношение на плана устройство за мониторинг на въздуха, а в парк „ Колелото “ – от съществуващата станция за премерване качеството на въздуха.

Новите слънчеви пейки са създадени от габровска компания и са с идея и визия, основани особено за града . Съоръженията са част от план „ Крачка в акомодацията към климатичните промени “, който се осъществя от Община Габрово и е финансиран от Национален поверителен екофонд посредством Програма „ Микропроекти за климата “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР