Две месеца недоволство. Как ще продължат протестите и какъв е

...
Две месеца недоволство. Как ще продължат протестите и какъв е
Коментари Харесай

Проф. Христова: Протестът ще ескалира, защото Радев, Божков и Триото го дирижират към война ВИДЕО

Две месеца неодобрение. Как ще продължат митингите и какъв е изходът от рецесията? Темата разясниха в студиото на „ Здравей, България” по Нова телевизия политическият психолог проф. Антоанета Христова и политологът Кольо Колев.

„ Ако кажем нашата версия, това значи да заемем позиция. Притеснявам се, че напоследък анализаторите се трансформират в блестящо знаме на една от двете страни, само че това не внася изгода за разбирането на процеса.

Знам, че има война на тълкования и всеки пробва да се присвои моралната позиция, която му дава правото да бъде моралния победител.

Знам, че обществото е разграничено блестящо и аргументите не са тук и в този момент, а обратно в историята”, счита проф. Христова.

Политическият психолог проф. Антоанета Христова
„ Голяма интерпретация е кой е народът? Едните споделят, че властта е дадена от народа, за това ние ще защитим народа от тези, които го нападат. Другите споделят, че те са народа и желаят смяна. Кое е правилно? Това се взема решение по един метод - избори ”, счита Кольо Колев.

Политологът Кольо Колев
Проф. Христова изясни, че легитимността се дефинира от избори, които в този момент са споделили каква да е структурата на държавното управление.

Делигитимност пък било тогава, когато образуваното ръководство не може да взима решения и да прокарва политика. Към дадения миг това не се случва, счита тя и изрази мнение, че се е експлоатира с понятието народ.

„ Най-грубо са разграничени на две задълбочени в своята страст елементи. Изходът е избори, само че не в този момент.

Ние си приказваме за обстановката в България. Цялата ни история е борба на други сили, а ние постоянно сме били по някакъв метод манипулирани от тях.

Интересите на Балканите се преплитат, само че никой не приказва за това. Трябва да има историци и хора, които схващат от тези въздействия. Както и да не ни е боязън да приказваме за това ”, счита политическият психолог.

Кольо Колев изрази противоположно мнение. Той счита, че всеки си има своите ползи, само че това нямало отношение към изборите в България.

„ Имаш основана рецесия, напрежение, проблем с легитимността на властта и оборване на нейното право да ръководи. Това е нещото, което виждаме на площада. Стигнало се е до този вид напрежение, което би трябвало да бъде решено.

Не виждам нищо неестествено, ненормално и нетипично да има предварителни избори”, сподели политологът.
„ Премиерът Бойко Борисов обира всичките неточности на ръководството на прехода “, сподели проф. Христова и добави: „ В момента има боязън, че има въздействие от страна на Кремъл през избрани водачи на митинга - Радев. Това е страхът от длъжностен кабинет “.

„ Когато приказваме за "Хиполенд ", би трябвало да приказваме и за индивида, който седи зад платените хора на митинга - Божков “, сподели тя и добави: „ Това показвало, че това не е национално въстания, а въстание на избрана група хора, проведени от Триото “.

По думите й експертен кабинет бил вероятен.

Тя очаквала още ескалации на митингите. „ В тази сериозна обстановка виждаме кой кой е “, приключи политическият психолог.

Целия диалог с проф. Антоанета Христова и Кольо Колев гледайте във видеото:

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР