Две браншови организации, обединяващи собственици на заведения, публикуваха ултимативно отворено

...
Две браншови организации, обединяващи собственици на заведения, публикуваха ултимативно отворено
Коментари Харесай

Собствениците на заведения с ултиматум към властта

Две браншови организации, сплотяващи притежатели на заведения, разгласиха ултимативно отворено писмо против държавното управление и здравните управляващи. Те упорстват за отваряне на всички затворени със заповед на министъра на опазването на здравето бизнеси и оповестяване на разпоредбите, при които ще работят.

"Не на 21 декември! Сега! ", акцентират организациите.

Освен това те изискват от държавното управление "обявяване на взетите решения като неефективни, неверни и въвеждане на мораториум за дискриминационни забрани за осъществяване на труд на единствено една част от бизнеса. Забрани за работа да се вкарват единствено и само за всички браншове, които не обгръщат стоките от първа нужда. "

В позицията им се цитира чл.48 от Конституцията на Република България: "Гражданите имат право на труд. Държавата се грижи за основаване на условия за реализиране на това право. "

Според браншовите организациите последните дни са били задоволително положително доказателство, че не заведенията са отговорни за разпространяването на вируса. В нещо като персонално послание към здравните управляващи те се оплакват, че "с всички сили са настройвали публичното мнение против тях ".

"Фактите, обаче, към този момент приказват повече от всички останали нелепости, които вие изрекохте и направихте! А когато обстоятелствата приказват и ЩАБЪТ мълчи!!! ", приключва позицията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР