Две бомби гръмнаха в средата на предизборната кампанията - фалит

...
Две бомби гръмнаха в средата на предизборната кампанията - фалит
Коментари Харесай

Две бомби в държавата: Фалит и заговор

Две бомби гръмнаха в средата на предизборната акцията - банкрут и скрит план.

След като Бойко Борисов два дни призоваваше служебния кабинет да огласи финансовото положение на страната, в медиите услужливо изтече скришен отчет на финансовото министерство, съгласно който България е пред банкрут, приходите би трябвало да бъдат замразени и съществува възможност за заем от МВФ. Оказа се, че това е допустимо най-черния сюжет, за който предизвестява екипът на Росица Велкова. Но тревожните трендове са факт. Страната ни е пред свръхдефицит и с цел да бъде преодолян, екипът на МФ възнамерява завършек на евтините пари на калпак и вкарване на разноските във финансов ръб.
-->
Още не отшумяла паниката към хазната, втора бомба разтресе България. Главният прокурор Иван Гешев разкри скрит план, в който вземат участие банкерът дезертьор Цветан Василев, предприемачите Пламен Бобоков и Красимир Каменов - Къро, " Продължаваме промяната " и публицистите от " Бърд " и " Биволъ " Димитър Стоянов и Атанас Чобанов. В хода на следствието на група за пране на пари и данъчни закононарушения, прокурори и следователи се натъкнали на злокобни марериали.

На конференция бе обявено, че са открити доказателства за огромен скрит план сред нарушители, предприемачи, политици и публицисти, чиято цел била промяна на началници в Министерство на вътрешните работи и самия основен прокурор Иван Гешев. За уволнението на управителен чиновник в полицията престъпно проявени и предприемачи предложили 400 000 лв..

Неограничено финансиране за отстраняването на основния прокурор пък предложил мъж, който назовават " Цецо от Белград ". По настрана произвеждане от вкъщи на разгласен за търсене мъж с букви Т.И. е конфискуван лист хартия с напечатан текст: " ВРЕДИТЕЛИ за уволняване ", на който са изписани имената и настоящите длъжности към днешна дата на съдии, прокурори и следователи от закритите структури на профилираното правораздаване. При обиските по тези производства били открити и бележки и флашки със записи на телефонни диалози - общо 15 броя, в които вземат участие петима души. Според описанията на файловете един от участниците в тях е Красимир Каменов - Къро.

В записите се загатват имена като " Цецо от Белград ", който плащал за американски лобисти, на Бобока. Споменато е и името партия " Продължаваме промяната ", загатват се " Кирчо, Асенчо и " Кокорчо ". В част от записите се приказва, че Гешев е " пасажер ". Участниците разискват и визитата му в Съединени американски щати, като се загатва, че има организация той да бъде нападнат с компромати, с цел да бъде оставането му на поста невероятно. Казва се също, че " би трябвало да бъде приготвен добре ". 

Интервюта, разбори и мнения по горещите тематики - четете във вестник " Стандарт ". От петък е на пазара
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР