Двайсет и една годишният руски войник Вадим Шишимарин бе осъден

...
Двайсет и една годишният руски войник Вадим Шишимарин бе осъден
Коментари Харесай

Руски сержант получи доживотен затвор за убит украинец

Двайсет и една годишният съветски боец Вадим Шишимарин бе наказан през днешния ден на пожизнен затвор за убийството на граждански, съобщи ДПА. Съд в Киев одобри, че виновността на боеца е потвърдена, откакто той направи признания, че е умъртвил 62-годишен граждански в границите на съветското навлизане в Украйна. Това е първото дело за военни закононарушения против съветски боец, взел участие в нахлуването. Убийството е било осъществено на 28 февруари в украинското село Чупахивка, намиращо се в североизточната Сумска област. Руският боец сподели, че е изпълнявал заповеди на висшестоящи и изиска амнистия по време на правосъдното съвещание. Прокуратурата изиска пожизнен затвор, а отбраната пледира боецът да бъде оневинен, защото е изпълнявал заповеди. Присъдата не е дефинитивна и има опция да бъде обжалвана пред по-горна инстанция. Възможно е съветският военнослужещ да бъде сменен за украински военнопленници, отбелязва ДПА.
Вдовицата Катерина Шелипова декларира пред съда, че желае Шишмарин да бъде наказан на пожизнен затвор, само че не би възразила и против размяната му с украински военнослужещи от " Азовстал ".
Шишимарин е родом от Уст-Илимск, Иркутска област. Служи като пълководец на поделение в 4-та танкова дивизия " Кантемиров " в Московска област. 
Руското министерство на защитата не е коментирало обстановката с Шишимарин, като се стимулира с неналичието на информация.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР