Двата японски автомобилни производителя Mazda и Toyota възнамеряват да инвестират

...
Двата японски автомобилни производителя Mazda и Toyota възнамеряват да инвестират
Коментари Харесай

Кросоувър Mazda или Toyota? В бъдеще няма да има особена разлика

Двата японски автомобилни производителя Mazda и Toyota имат намерение да влагат общо до 2.3 милиарда $ в нов взаимен цех в Алабама. Това е с 830 милиона $ повече от в началото плануваното преди 2 години. Както се показва в формалното изказване на автомобилостроителите, новото взаимно дружество възнамерява да създава към 300 хиляди автомобила годишно.

Още през цялото време на съглашението Mazda настояваше там да се вършат кросоувъри, само че от Toyota желаеха там да сглобяват Corolla за северноамериканския пазар. Но предходната година управлението на Toyota се контракти с колегата си, като одобри в новия цех да се създават кросоувъри.

Като цяло излизането на два модела с сходен дизайн в едно и също дружество наподобява като по-логична концепция от производството на лек автомобил и кросоувър паралелно. Възможно е за новото дружество да бъдат основани свързани модели, които ще бъдат създадени на новата платформа.

 Кросоувър Mazda или Toyota? В бъдеще няма да има особена разлика

Това нормално се прави в такива случаи, защото потреблението на едни и същи съставни елементи доста понижава индустриалните разноски. Това напълно няма да е първата сходна стъпка от страна на двете компании. Те към този момент имат общ опит - новото потомство на Toyota Yaris за Северна Америка е непосредствен родственик на Mazda 2.

Все още няма информация какви модели ще се създават в новия цех. В момента американският цех на Toyota създава RAV4 и Highlander, до момента в който Mazda към момента няма цех в Съединени американски щати. Работата по построяването на централата ще коства на японците към 1.5 пъти повече от в началото изчисленото.

Компаниите означиха, че заради още по-големи вложения индустриалните процеси ще са все по-близки. В момента тече дейна работа на строителната площадка за създаване на фабриката. Предвижда се предприятието да сътвори до 4 хиляди нови работни места. 600 чиновници към този момент са наети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР