Двата самолета с украинци и руснаци, освободени при безпрецедентна размяна

...
Двата самолета с украинци и руснаци, освободени при безпрецедентна размяна
Коментари Харесай

Историческа размяна на затворници между Русия и Украйна

Двата самолета с украинци и руснаци, освободени при невиждана замяна сред Русия и Украйна, дойдоха надлежно в Киев и Москва, съобщи Франс прес.

Самолетът с украинските жители кацна на главното киевско летище, където ги чакат десетки техни близки, както и президентът Володимир Зеленски.

Според сътрудник на ТАСС за посрещането на летището са също украинският основен прокурор Руслан Рябошапка, министърът на вътрешните работи Арсен Аваков и ръководителят на Службата за сигурност на Украйна Иван Баканов.

По същото време на московското летище "Внуково " се приземи самолетът с разменените руснаци. Руската държавна телевизия сподели идването му.

Руската съпротива се усеща укрепнала и уверена макар хилядите арести след неразрешени демонстрации преди районните избори в Москва на следващия ден, съобщи пред ДПА водеща активистка.

"Не съжаляваме за нищо. Всички наши дейности бяха верни. Проведохме същинска политическа предизборна акция ", сподели Любов Собол.

Полицейското принуждение не възпря хората да вземат участие в по-нататъшни митинги. "Опитът да се сплашат хората се провали ", добави тя.

През лятото хиляди московчани излизаха на улицата съвсем всеки уикенд, с цел да стачкуват против изключването на десетки опозиционни представители от градския избор в неделя.

Губернатори и районни парламенти ще бъдат избирани в цяла Русия на следващия ден, като 56 милиона гласоподаватели имат право на глас. Местните и районни избори са значим тест за президента Владимир Путин и управяващата партия "Единна Русия ", продължава ДПА.

Известният локален политик Иля Яшин, някогашният народен представител Дмитрий Гудков и адвокатката Любов Собол не бяха позволени като самостоятелни претенденти за московската Дума заради хипотетични механически неточности. Бруталните от време на време арести по време на мирните митинги провокираха интернационална рецензия, напомня организацията.

По думите на Собол тя получава закани, само че не желае да напуща Русия. "Рискът е висок, в случай че си политически деен в Русия. Но има единствено един вид: Да продължаваш да се бориш ", сподели тя.

Собол бе арестувана за малко като един от основните уредници на митингите и наказана да заплати тежка санкция.

"Те желаят да ме изолират и се пробват да го реализиран по всевъзможен метод ", съобщи 31-годишната Собол, която се кани да продължи битката в съда. Тя работи като правист за антикорупционния фонд на Алексей Навални от 2011 година

Не е ясно по какъв начин се развива обстановката за опозицията, добави Собол, представена от ДПА. "Кремъл няма тактика и до момента отговаряше на митингите посредством заплашване на хората. в този момент обаче президентът Владимир Путин е изправен пред най-голямата си политическа рецесия ", акцентира тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР