Продължава изплащането на така наречената украинска помощ на земеделските производители.

...
Продължава изплащането на така наречената украинска помощ на земеделските производители.
Коментари Харесай

Изплащането на украинската помощ се очаква да приключи до края на този месец

Продължава изплащането на по този начин наречената украинска помощ на земеделските производители. Очаква се до края на май средставата да стигнат до всички стопани, заяви зам.- министърът на земеделието Иван Капитанов в Ямбол, съобщи БНР.

Изплащането помощта е в ход от 9 май и все още посредством държавен фонд " Земеделие " средствата се дават на производителите, посочи Капитанов :

" Основната част от помощта е към този момент предоставена на нашите аграрни производители, само че има и такива заявки, по които текат административни инспекции и не са изплатени, само че ще се опитаме в оптимално къс порядък да бъдат финализирани и да бъдат подкрепени земеделците ".

Като отплата за загубите на земеделците, поради войната в Украйна от държавния бюджет бяха обезпечени 295млн. лв.. за първото полугодие.

" По отношение втория стадий Европейската комисия към актуалният миг удължи краткотрайната рамка за използване до края на 2024 година, само че по този въпрос следва да бъдат водени диалози, по повод обезпечаването на тези средства, с които да бъдат подпомагани земеделските производители ".

На среща със аграрни производители от Ямболска област от Министерството на земеделието организираха разяснителна акция по директните заплащания за тази година, които са в размер на 817 млн. евро.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР