Двата непалски хеликоптера, които ще облетят района около връх Шиша

...
Двата непалски хеликоптера, които ще облетят района около връх Шиша
Коментари Харесай

Два хеликоптера излетяха за Боян Петров

Двата непалски хеликоптера, които ще облетят региона към връх Шиша Пангма, където се допуска, че се намира Боян Петров, са изхвърчали тази заран от летището в Катманду и към този момент са на китайска територия. Това сподели Деян Петков от екипа на експедицията на Боян Петров.

„ Всички в базовия лагер са излезли по маршрута. Имат и лична организация кой, по кое време и по какъв начин да тръгне ", добави Петков. „ Надеждата на всички е Боян да е в Лагер 2 ", посочи той пред БНР.

Петков изясни, че поради плътна облачна завивка не е направена сателитна фотография на региона, само че е поръчана нова фотография: „ С нея можем да забележим някакви обекти, които считаме, че са неестествени за терена, който е там. Разчитаме на хората в планината, на хеликоптерите и фотографията е още нещо, което да помогне в работата. Шансовете на Боян понижават всеки ден, обаче ние сме оптимисти и се надяваме на добър свършек на всичко това “.

Петков съобщи, че акцията по спасяването на алпиниста не се нуждае от спомагателни средства все още: „ Боян има добра застраховка, имаме хора, които ни поддържат. Проблемът е, че застрахователите изплащат сумите след избран интервал, а за жалост в Непал или там на място, би трябвало да се разплаща с хората в кеш. Затова набираме средства, с цел да може услугите да се заплатят на момента. Към момента имаме задоволително средства за реакция на момента ".

Вчера българското външно министерство разгласи, че българското посолство в Пекин е получило позволение за полет на хеликоптери, които да се включат в избавителната акция на алпиниста Боян Петров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР