Двама великани в спорта, двама корифеи с футболната топка застанаха

...
Двама великани в спорта, двама корифеи с футболната топка застанаха
Коментари Харесай

Меси в интервю за Стоичков: Мондиалът е най-трудното състезание

Двама великани в спорта, двама корифеи с футболната топка застанаха един против различен в един другарски диалог. Големият Христо Стоичков интервюира рекордьора по извоювани награди " Златна топка " Лео Меси за ТВ колоса TUDN, а Камата направи подарък и за българските фенове посредством предаването " Код Спорт " по RING в навечерието на Мондиал 2022. Според аржентинският талант на футбола, триумфът на шампионата Копа Америка е дал сериозен подтик в развиването на представителния отбор на страната.

- Лео, тази година изглеждаш по-спокоен спрямо първата след напускането на Барселона. На мен също ми се е случвало и го разбирам - след Барселона в Парма. Какви цели преследвате в Пари Сен Жермен? Разбира се, купата във френското състезание, само че огромна цел допускам е успех в Шампионската лига?

- Истината е, че предходната година беше сложна за мен. Свързано бе с това, че напуснах едно място, където е моят дом и което познавам превъзходно. Наложи се да мина на едно ново място. Да сменя града, да сменя тима. За фамилията ми също беше нужно време за акомодация. Но знаех, че втората година ще бъде друга. Чувствам се много по-добре приспособен, по-добре квалифициран и зареден с огромно предпочитание и упоритост за триумфи. Целта, несъмнено, целият свят я знае - ПСЖ да нападна и да завоюва трофея в Шампионската лига. Елиминирането ни предишния сезон беше доста тежко за превъзмогване, основно поради метода, по който се случи. Смятам, че в по-голямата част от конфликтите ни против Реал (Мадрид) ние доминирахме, само че в последна сметка бяхме отстранени. Тази година не е типична, тъй като по средата на сезона има Мондиал. Но това не трансформира главната цел пред ПСЖ - крайната победа в Шампионската лига. Това е най-трудното съревнование за продобиване. И не всеки път печели най-хубавият. Може да ти попречи някой подробност да вземем за пример. Някоя дребна неточност даже може да те изхвърли от шампионата. Но имам вяра, че този път сме готови за подобен миг.

- Сега стартира нов стадий - мачове с националния тим. Както аз преди време, по този начин и ти в този момент доста обичаме да играем за националните ни тимове. Какво се промени в последно време в селекцията на Аржентина? Виждам един динамичен тим и си споделям - уау, Аржентина е мощна.

- Твърдя, че разполагаме с доста мощен състав, който знае във всеки мач по какъв начин би трябвало да играе и има ясни хрумвания за това. Мисля, че най-голямата разлика от преди е фактът, че спечелихме Копа Америка. Такъв огромен триумф те промяня изцяло. Кара те да се чувстваш по друг метод. И от време на време даже нещата на терена се получават от единствено себе си. И преди сме имали мощни тимове и сме се представяли на висота, както на международните шампионати, по този начин и в борбите за Копа Америка, само че не сме имали шанса да ги спечелим. По мое мнение това е разликата от преди - фактът, че имахме шанса да спечелим този шампионат.

- Какво значи за теб моментът, когато съдията свири края на финала на " Маракана " и Аржентина завоюва против огромния си противник Бразилия, освен това на негов терен? Какво усети, когато всички се затичаха към теб да те прегръщат?

- За мен персонално беше необикновено чувство. Трудно е да го опиша. Много мечтах и се борих да пристигна този популярен миг. През годините съм получавал много тежки удари, откакто съм губил финали на Копа Америка и на международно състезание. Бил съм и подложен на критика доста за тези загуби. Но ето, че пристигна моментът да спечелим Копа Америка и се почувствах някак си освободен. И в този момент след този успех атмосферата е доста по-лека освен в тима, само че и в Аржентина като цяло.

- След тази победа Аржентина се изправи в Лондон против европейския първенец Италия. Бях там и видях Вашия тим да господства на терена. През годините доста се е говорело, че Аржентина прекалено много зависи от Меси. Сега обаче видях един конкурентен тим, който самоуверено търси успеха. На мен персонално доста ми хареса този мач, тъй като видях аржентинския отбор да наподобява доста друго. Така ли ще бъде и на международното?

- Аржентина е подготвена за това, което я чака във всеки мач в Катар. Спортно-техническото управление към този момент е проучило детайлно противниците в срещите, които ни следва да изиграем в групата. Знаем какво да чакаме против съответния съперник и се стремим да играем все по-добре. Освен това, ние се познаваме по-добре между тях към този момент и свикнахме да играем по избран метод. Изградихме печеливш жанр. И задачата е да продължим по този път и на Мондиала. Да, знаем, че присъединяване на международно състезание е тежко тестване. Подобно на Шампионската лига и тук някоя неточност може да те извади от по-нататъшно присъединяване в конкуренцията. Но ние сме добре готови и в подготвеност да се борим до последно против всеки един противник.

- Падна ви се нелека група - Саудитска Арабия, Мексико и Полша. Как виждаш обстановката в карето? Аржентина и Мексико постоянно са правили зрелищни мачове, а тук е и тимът на Полша, воден от Роберт Левандовски.

- Винаги е мъчно на такива огромни шампионати. На предишния Мондиал ни се падна по-лека група и авансово си правехме сметки с кого ще играем и кой ще ни се падне по-нататък в елиминациите. Но завършихме наедно в един мач и загубихме от Хърватия. И най-после с тъга се класирахме за осминафиналите. Сега сме наясно, че попаднахме в доста тежка група и би трябвало да стартираме да печелим още от първата среща. Така ще стигнем и до мача с Мексико, който играе доста добър футбол и се пробва да ти отнеме притежанието на топката. Срещали сме се много пъти на международни финали и доста добре знаем какви хрумвания изповядват мексиканците. Но ние към този момент не сме фокусирани съответно за този дуел. Мислим мач за мач и в този момент на дневен ред е първият от тях.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР