Двама ученици в Пловдив имали младежки смети за уреждане, съблекли

...
Двама ученици в Пловдив имали младежки смети за уреждане, съблекли
Коментари Харесай

Лично мнение: Има ли драма в ученическия бой в Пловдив или не правете насила българските младежи женчовци и лигльовци!

Двама възпитаници в Пловдив имали юношески смети за споразумяване, съблекли се голи до кръста и заобиколени от любопитна аудитория почнали пердах с юмруци. И се нададе писък, че би трябвало да бъдат осъдени за осъщественото „ закононарушение ”. При това никой от тях не се е оплакал. Някой ще уточни ли писмена норма, която са нарушили? Да напомним по какъв начин в другите времена мъжете уреждал взаимоотношенията си. Ахил и Хектор поради „ хубавата Елена” сграбчили мечовете си и се сбили смъртоносно. Не един феодален рицар паднал пронизан от копие поради дамата на сърцето си. Дантес е разгласен за нарушител, единствено тъй като патронът му пронизал не кого да е, а точно Пушкин. И по този начин до днешни дни.

Юмруците не са средство за споразумяване на разногласия, само че в случай че са в допустими рамки от позиция на аргументите, самия пердах и дребните последици, те не би трябвало да се драматизират. Практиката демонстрира, че след багра адреналинът е понижен, медиатори могат да оказват помощ за „ преговори” и не един път точно боят става начало на положително мъжко другарство. Или да бъдат насочвани да спортуват примерно бойни спортове, които да ги научат да се владеят и където да изразходват непотребната сила.

Кампанията срещу младежите в Пловдив е повече от тревожна. А дребният случай е симптом, че младите българи още не са напълно „ феминизирани” (към което ни тласкат), че към момента е останало нещо доста мъжко и даже рицарско.

Боят не урежда разногласието, само че е по-добре двама юноши да се сбият, в сравнение с да се целуват и да си бъркат обществено в панталоните.

Няма смисъл да бъда обругаван от морализатори във форума – съвсем не ми остава време да го чета. И за сведение: в никакъв случай не съм се бил, само че когато в миналото избирах занятие в живота, избрах да съм водач от бойната авиация; нееднократно през 70-те и 80-те години при честите излитания при бойно дежурство зареждахме оръдията и се устремявахме към турската и гръцката граница.

Време е незаконната „ феминизация” на българските младежи най-накрая да бъде прекъсната, майките и учебното заведение да не вършат от тях женчовци и лигльовци, тъй като към този момент няма казарма, която да ги вкара в пътя. А България ще продължи да съществува, в случай че има мъже да я бранят.

Ганчо КАМЕНАРСКИ, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР