Двама руски космонавти - Сергей Залетин и Александър Лазуткин, ще

...
Двама руски космонавти - Сергей Залетин и Александър Лазуткин, ще
Коментари Харесай

Двама руски космонавти пристигат в София за „Дните на авиацията и Космоса“

Двама съветски космонавти - Сергей Залетин и Александър Лазуткин, ще бъдат в центъра на програмата на Третия научно-технически конгрес " Дни на авиацията и Космоса " в Руския културно-информационен център в София през уикенда.

Руският космонавт Сергей Залетин започва своя първи галактически полет на 4 април 2000 година, който продължава над 72 денонощия, като пълководец на галактическия транспортен съд " Союз ТМ-30 " и орбиталния комплекс " Мир ". Екипажът се завръща на Земята на 16 юни 2000 година На 30 октомври 2002 година Залетин прави своя втори полет като пълководец на екипажа на " Союз ТМА-1 " и четвъртата експедиция на МКС. Престоят му в орбита е над 10 денонощия, екипажът се завръща от експедицията на 10 ноември 2002 година Той има едно излизане в открития Космос с дълготрайност 5 часа и 3 минути.

Руският космонавт Александър Лазуткин е бординженер на галактическия транспортен съд Союз ТМ-25 с пълководец Василий Циблиев. На 10 февруари 1997 година Лазуткин излетява в Космоса, където остава 184 денонощия и 22 часа на " Орбиталния комплекс " Мир ", а на 15 август 1997 година екипажът се завръща на Земята.

 Руският космонавт Александър Лазуткин
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР