Двама полицаи са били отстранени от работа защото са охранявали

...
Двама полицаи са били отстранени от работа защото са охранявали
Коментари Харесай

Полицаи все пак са охранявали частния клуб на Нотариуса - отстранени са двама служители на СДВР

Двама служители на реда са били отстранени от работа тъй като са охранявали частния клуб на Мартин Божанов – Нотариуса, заяви Българска национална телевизия като се базира на свои източници.

Министерството на вътрешните работи ревизира дали има и други униформени, които са били защита на клуба.

По-рано през днешния ден Министерство на вътрешните работи разгласи, че към момента не знае дали негови чиновници са осигурявали защита на убития Мартин Божанов - Нотариуса и неговия частен клуб.

Съобщението на министерството пристигна няколко дни откакто Антикорупционният фонд популяризира фотоси на съответни служители на реда, които са се снимали към " Секретен сътрудник клуб " и край автомобила на Нотариуса.

" Във връзка с публикувани в медийното пространство фотоси на лица, за които се твърди, че са на полицейски чиновници, които са осъществявали към оня миг нерегламентирана активност по защита на лица и обекти, министърът на вътрешните работи към този момент е разпоредил осъществяването на инспекция ", се споделя в известието на Министерство на вътрешните работи.

В същата позиция се изяснява и че още през 2021 година Инспекторатът на Министерство на вътрешните работи е удостоверил " реализиран престой на служебни полицейски коли " наоколо до другия ресторант на обвинен за корупционни практики в Спецсъда - " Осемте джуджета " на Петьо Еврото.

" Престоят " на патрулките е траял цели три години - нещо, което очевидци потвърждаваше и от очевидци в региона на ул. " Шандор Петьофи ".

Комисията, която е проверила случая по време на ръководството на Бойко Рашков в Министерство на вътрешните работи, обаче " не е намерила доказателства за директна ангажираност на полицейски чиновници в защитата на заведението и наемателите му ".

Констатирала е занижен надзор, както и разнообразни дисциплинарни нарушавания, свързани с реда на осъществяване на обход на патрулите

Реакцията от министерството на идва след голям брой подкани от Антикорупционния фонд да изнесе обществена информация за връзките на Министерство на вътрешните работи с престъпно проявения Божанов.

Екипът на - едната го демонстрира в полицейска униформа, а на втората се вижда по какъв начин театралничи в спортно облекло пред " Секретен сътрудник Клуб " на Божанов.

" Снимките са от обществените мрежи и са от “златния интервал ” на клуба с празненства на профилираните съд и прокуратура в тях. Името на служителя е известно и по наша информация към този момент е подавано към ГДБОП за следствие, само че няма обществена информация да е довело до някакъв резултат ", се споделя в информацията на АКФ.

Два месеца след разстрела на Нотариуса, към момента не ясно дали той е бил скришен помощник на Министерство на вътрешните работи.

Въпреки, че е бил обвиняем за измами Мартин Божанов - Нотариуса се е употребил с невъобразими привилегии пред очите на Министерство на вътрешните работи, съда и прокуратурата.

Твърди се, че е карал автомобил със синя сигнална лампа, влизал е несмущаван в паркинга на Специализирания съд и прокуратура и е управлявал частен клуб с извънреден достъп за магистрати, който е охраняван от униформени служители на реда и патрулни коли на Столична дирекция на вътрешните работи в продължение на години.

През 2021 година така наречен Нотариуса беше обществено осветлен в незаконна активност посредством следствието на Антикорупционния фонд " Списък за бърз надзор ".

Тогава той и съдружниците му бяха създали опит да рекетират Ивайла Бакалова с " абонамент " от 100 000 евро, с цел да извадят брачна половинка ѝ Веселин Денков от ареста.

Паралелно с това Божанов беше махленски в - Цветко Лазаров през 2016 и Владислава Цариградска през 2019 г.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР