Двама французи са на съд по обвинение, че са откраднали

...
Двама французи са на съд по обвинение, че са откраднали
Коментари Харесай

Съдят двама французи за кражба на онлайн самоличността на Макрон

Двама французи са на съд по обвиняване, че са откраднали онлайн самоличността на Еманюел Макрон предходната година, когато той се явяваше на избори за президент, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Необичайното дело е подбудено от тъжба, която Макрон е внесъл няколко дни преди да завоюва президентските избори през май м.г.

Главният обвинен е 38-годишният редактор на книги и закостенял десен деятел Жан-Пол Монжен. Според обвиняването той е употребявал адрес в Gmail, показан като принадлежащ на Макрон, и е изпратил дълго политическо електронно писмо, озаглавено " 10 положителни аргументи да не гласувате за мен " и подписано " Еманюел ".

Другият обвинен е прочут на Монжен, който му оказал помощ да сътвори електронния адрес и да изпрати текста на към 100 души тъкмо преди първия тур на президентските избори.

Оттам имейлът е бил препратен на други хора, в това число публицисти и участници в предизборния екип на Макрон.

Монжен признава, че е написал това електронно писмо и е употребявал адреса в Gmail, само че отхвърля да е желал да се показва за Макрон. Той може да бъде наказан на една година затвор и санкция от 15 000 евро, в случай че бъде приет за отговорен, че се е представял за различен човек " за накърняване на достойнството или репутацията му ".

Адвокатът на Монжен Анри дьо Борегар съобщи, че имейлът на клиента му, поради наличието и заглавието му, явно не е можело да бъде комплициран с нещо написано от същинския Еманюел Макрон. " За всички рационални и добросъвестни читатели това явно е бил язвителен и подигравателен политически апел ", съобщи юристът.

" Ставащото е смехотворно, само че и обезпокоително за гражданските свободи и политическия спор ", добави той.

По молба на Макрон френският парламент приготвя закон за битка с подправените вести, който ще се разиска в пленарна зала напролет. Целта му е да разреши на съдилищата да отстраняват подправени вести, които се популяризират в предизборни интервали, отбелязва АП.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР