Двама души са починали в събота в Хонконг, след като

...
Двама души са починали в събота в Хонконг, след като
Коментари Харесай

Двама души починаха след ваксиниране в Хонконг

Двама души са умряли в събота в Хонконг , откакто са били имунизирани против COVID-19, заяви РИА Новости, представена от БГНЕС. И двамата са страдали от хронични болести и са били приети в болница, откакто са били имунизирани против ковид при започване на март.

Здравните власти в Хонконг обясниха, че единият умрял е 80-годишен мъж с диабет и хипертония, е бил ваксиниран на 1 март, а на 7 март е признат в болница в сериозно положение. Вторият случай е 67-годишен мъж с хиперлипидемия, диабет и хипертония. Той получил ваксина на 2 март, а на 11-ти ненадейно примрял в една от станциите на метрото и бил признат в болница.

Според South China Morning Post смъртните случаи след имунизация стават към този момент шест, като умрелите са били инжектирани с препарат на китайската компания " Синовак ".

Програмата за имунизация против COVID-19 в Хонконг започва на 26 февруари. Към 13 март към 177 000 души са получили първата доза, от които към 149 200 души са инжектирани с ваксината " Синовак ", а около 27 800 – с ваксина, създадена от " Пфайзер " / " БиоНТех ".

Междувременно от понеделник в Италия влизат в действие още по-строги ограничения против разпространяването на ковид. Половината от 20-те района в страната, включващи съществени градове като Рим, Милано и Венеция, ще вкарат режим на " червен код " - максималното равнище в системата за предизвестие на Италия за ограничение на болестта. Това ще важи до 6 април, като задачата е да се защищити популацията около идните Великденски празници (3-6 април). В алените зони ще бъдат затворени магазини, които не предлагат стоки от първа нужда, учебните заведения ще преминат на отдалечено образование, а ресторанти и барове ще работят единствено с поръчки за у дома.

За момента само Сардиния е в " бяла зона " заради ниски равнища на заболеваемост и ще бъде освободена от тези ограничения. В Италия през вчерашния ден бяха регистрирани над 25 000 новозаразени за денонощие.

Вчера в няколко огромни града в Германия - Мюнхен, Дюселдорф, Щутгарт и Дрезден, се състояха митинги против ограниченията на държавното управление за ограничение на разпространяването на COVID-19. В Мюнхен се бяха събрали няколко хиляди души, много от тях без да носят наложителните защитни маски. Демонстрацията беше спряна от полицията, от която показаха като причина неспазване на ограниченията за сигурност. В Дюселдорф се събраха близо 2000 души.

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР