Два случая от последните 24 часа породиха напрежение срещу лекари

...
Два случая от последните 24 часа породиха напрежение срещу лекари
Коментари Харесай

Два случая предизвикаха напрежение срещу лекари във Враца и Бургас

Два случая от последните 24 часа породиха напрежение против лекари във Враца и в Бургас. По първия случай организация " Медицински контрол " стартира инспекция и дори към този момент има уволняване, за втория към този момент не е открита неточност.

Вчера в тежка злополука на обходния път на Враца почина 3-годишно момченце. Автомобилът се обръща в канавката, а детето не е било в наложителната за възрастта му седалка. Пристигналият незабавен екип единствено открива гибелта му и води майката и един от пасажерите в незабавния център. По първична информация водачът не е използвал алкохол или опиати. Предполага се, че причина за злополуката е несъобразена скорост - по това време и във Враца валеше пороен дъжд.

По-късно близки на детето нападнаха Спешния център във Враца с обвинявания, че колата за спешна помощ е пристигнала прекомерно късно. Бабата на момченцето е поискала проба за приложимост на алкохол на лекарката от първата кола за спешна помощ. " Ние трябваше да си изкараме детето, че нямаше кой да го изкара, че докторката седи в профил мъртва пияна... ",.

Първоначално от Спешния център опровергаха околните, като оповестиха, че няма закъснение. Оттам настояват, че сигналът до тел. 112 е бил за ранен човек, а не за потърпевши в тежко ПТП, които са в сериозно положение. Тази заран обаче се оказа, че тестът на лекарката фактически демонстрира, че тя е използвала алкохол.

" Никога не съм очаквала такова нещо от доктор Димова. Бяха известена, че е отказала проба, оказа се, че ѝ е изработен дрегер, за който бяха известена от ОД Министерство на вътрешните работи Враца. Пробата е позитивна. При по този начин стеклата се информация, ще подходя с цялата суровост на закона. Д-р Димова ще бъде уволнена ", безапелационна бе Галина Лещарска, шеф на незабавния център.

Състоянието на майката на починалото дете е устойчиво. Тя е с тежка черепно-мозъчна и гръдна контузия в болница. За дребния пасажер обаче не е имало никакъв късмет за помощ, защото е получил тежка черепно-мозъчна контузия. До ескалацията на напрежението се стигна заради неналичието на информация какво е положението на момченцето, потвърдиха импровизирано от полицията пред държавното радио.

Междувременно в Бургас близки се оплакаха, че са били върнати от три лечебни заведения при опит да потърсят помощ за 13-годишно дете в тежко положение. Хората настояват, че детето се е почувствало зле вкъщи, а след обиколка на три лечебни заведения, на излизане от третата, е припаднало и получило спазъм. " Когато ние излизаме от болничното заведение, детето извън изцяло губи и последните си сили и се сгромолясва и пада на земята, студено дете, не диша и посиняло цялото. Вкарах я небрежно там в предверието на болничното заведение, докторите се опитваха да я свестят, пръскайки я с вода и с леки шамарчета, аз виждам, че детето си гълта езика. И аз и нейната баба - аз ѝ отворих устата, бабата ѝ извади езика, детето си появи внезапно езика и диша. Те изпаднаха в суматоха и така нататък ", съобщи Иван Иванов, вуйчо на детето.

От РЗИ в Бургас дадоха обещание инспекция на случая, като увериха, че наблюдават непрестанно наличните болнични кревати (в града е оповестена грипна епидемия). Към днешна дата 15% от леглата са свободни. За града има 10 свободни детски кревати.

От УМБАЛ-Бургас обясниха, че не са върнали детето, а незабавните екипи са били заети с други случаи, само че родителите са отказали да изчакат. Преценено е също по този начин, че казусът не е незабавен и детето не е за хоспитализация. Оттам фамилията отива в частна болница, където също са решили, че детето не е за банкет. Тогава родителите повикали през тел. 112 кола за спешна помощ, която още веднъж върнала детето в УМБАЛ-Бургас. По настоящите разпореждания болничното заведение няма право да откаже банкет на пациент, дошъл с кола за спешна помощ. По тази причина детето е настанено в детско поделение. Състоянието му е устойчиво, проучванията са положителни, няма температура, нито данни за вирусна или друга зараза. Детето няма и недоволства, показват от болничното заведение.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР