Два от най-големите автомобилни производители в света Форд и Тойота

...
Два от най-големите автомобилни производители в света Форд и Тойота
Коментари Харесай

„Форд“ и „Тойота“ спряха работа в Канада заради протестите

Два от най-големите автомобилни производители в света " Форд " и " Тойота " оповестиха, че производството им е нарушено от митингите на превозвачите в Канада, предаде Би Би Си. Заводите бяха принудени да затворят, тъй като нужните им автомобилни части са арестувани на два гранични пункта в Съединени американски щати, блокирани от стачкуващите в Канада, които не престават митинга си против наложителната имунизация, коронавирус ограниченията и зелените документи. Прекъсването на търговията коства 300 милиона долара на ден.

Министърът на превоза на Канада Омар Алгабра назова митинга противозаконна икономическа обсада, която вреди на всички канадци. 

Протестиращи, блокиращи най-важния граничен пункт сред Канада и Съединени американски щати, моста " Амбасадър ", развяват канадски флагове и банери, заклеймяващи премиера Джъстин Трюдо, който отхвърля да анулира правилото, изискващо водачите на камиони, влизащи в Канада, да бъдат изцяло имунизирани против ковид. Мостът " Амбасадър " е най-големият интернационален провесен мост в света и през него минава към една четвърт от търговията сред Съединени американски щати и Канада. Той свързва Уиндзор, Онтарио, с Детройт, в американския щат Мичиган.

" Тойота ", най-големият производител на коли в света, спря производството в три завода в Онтарио, заявявайки, че за тази  седмица няма да се създават повече транспортни средства там. Производството също е спряно във фабрика за мотори на " Форд ", до момента в който автомобилната група " Стелантис ", която има " Крайслер ", съобщи, че дефицитът на части е засегнал завода в Онтарио.

Спирането на  автомобилното произвеждане в Канада идва като спомагателен удар за автомобилната промишленост, която също така се бори и с световния дефицит на полупроводникови чипове заради икономическите последствия от пандемията.Експерти от промишлеността споделят, че митингите могат да доведат до увеличение на цените, които потребителите заплащат за транспортните средства.

Друга основна комерсиална връзка сред Кутс, Албърта в Канада и Суит Грас, Монтана в Съединени американски щати, също е блокирана от протестиращите през последните няколко дни.

Белият дом прикани за преустановяване на митингите, заявявайки, че рискуват да навредят на автомобилната промишленост и износа на селскостопанска продукция от Съединени американски щати.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР