Два опита за провокация към протестиращите на Орлов мост тази

...
Два опита за провокация към протестиращите на Орлов мост тази
Коментари Харесай

Нощта на барикадите: Фалшиви новини за сблъсъци с полицията, първи конфликт между самите протестиращи


Два опита за провокация към протестиращите на Орлов мост тази нощ бяха бързо овладяни от полицията. Стигна се до задържането на двама младежи във очевидно несъответстващо положение, които се пробваха да влязат във физически сбъсък с хората от палатковия лагер. На няколко пъти във Facebook самите протестиращите обявявах по какъв начин всеки миг полицията ще нахлуе и ще опита да разбута палатките им, само че това по този начин и не е се случи. Униформените бяха на пост край трите палаткови лагера, само че стояха на разстояние.

За първи път тази нощ имаше спор сред самите протестиращи и то за това кой може и кой не да участва на митингите. Първоначално част от лагеруващите на Орлов мост се нахвърлиха върху момчета, които скандираха „ Българска социалистическа партия “, по късно имаше опит Мая Манолова да бъде изгонена от митинга. Част от стачкуващите застанаха на нейна страна, други оповестиха, че тя употребява барикадите за персонален пиар.

Въпреки проливния дъжд недоволните от властта останаха в палатковите лагери през цялата нощ. Мнозина стояха под проливният дъжд с дъждобрани и чадъри. Част от палатките на устояха под напора на пороя.

Очакванията на протестиращите да стигнат до конфликт с полицията на " Орлов мост " към този момент не се състояха. Цялата вечер в разнообразни лайф стриймове те обявяваха, че конфликтът с полицията ще се случи всеки миг, само че това по този начин и не стана.

Униформените следиха от отдалеченост митинга на едно от основните за столицата кръстовища, както и блокадата му, само че не се намесиха. Малко след среднощ бе пуснат слух, че полицията е реагирала в региона на Министерски съвет и е препречила пътя на майките от " Системата ни убива ". От необичайно видео, на " Правосъдие за всеки ", се оказа, че там всичко е умерено, на място беше само Арман Бабикян от " Отровното трио ".

Около 4. 20 часа сутринта настъпи блъсканица, когато провокатори се пробваха да влязат в конфликт с протестиращите, започнаха да ги псуват, а по-късно прибегнаха и до вандализъм. За секунди на място дойде патрулка, която обезврежда младежите, облечени в черно.

Малко преди 5:00 часа сутринта напрежението на площад " Орлов Мост " ескалира. Първо се появиха протестиращи, които срещнаха да скандират " Българска социалистическа партия ". Те обясниха, че техният митинг е бил доста по-многоброен от този на " Орлов мост ". След това се наложи да се намесва полицията, защото двама души се появиха от страната на бул. " Евлоги и Христо Георгиеви " и да приканват протестиращите да си вървят.

В 5:00 часа нови протестиращи скочиха против наличието на Мая Манолова и стартираха нецензурни лозунги против Българска комунистическа партия. Тя се опита да изясни, че отишла като жител.

Присъствието на Манолова на митинга породи голям брой мнения и в един миг хората се разделиха на две, започвайки да спорят между тях до каква степен това е редно. Появиха се даже опасения, че, в случай че се стигне до конфликти сред самите протестиращи, това може да докара до интервенция на полицията, която към този момент да има причина да се намеси на " Орлов мост ".

Движението в София в неделя сутринта е умерено. Градският превоз се движи по изменен маршрут поради блокадите.

Източник: БНР, БГНЕС, Епицентър.бг

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР