Два горски пожара гасиха вчера огнеборците и служителите на Държавно

...
Два горски пожара гасиха вчера огнеборците и служителите на Държавно
Коментари Харесай

Само за ден гасиха два горски пожара край Суворово

Два горски пожара гасиха през вчерашния ден огнеборците и чиновниците на Държавно горско стопанство „ Суворово ”. И двата случая са зародили в следствие от запалени от незнайни причинители сухи треви.

Пожарите се оказаха първото бойно кръщение на новия профилиран автомобил, който добави противопожарното съоръжение на ДГС „ Суворово ”. Техниката бе публично показана в сряда, когато се организира и образованието на екипите, които ще дежурят с нея.

„ В резултат от бързата и съответна реакция на чиновниците ни, както и на огнеборците и двата пожара са низови и няма нанесени вреди на горския запас ”, изясни шефът на ДГС „ Суворово ” инж. Радостин Желязков.

По думите му, първият случай зародил към 14:20 ч. край с. Баново, община Суворово. Пламъците обхванали общо 17 дка държавни гори с акациеви насаждения. Борбата с огъня лишила повече от 4 часа. В нея взели участие шестима огнеборци с две пожарни и 14 горски стражари.

По-късно вечерта бил подаден сигнал за втори случай – огънят се разразил в землището на с. Калоян, община Вълчи дол към 21:40 часа. До 2:00 часа през нощта осем чиновници на горското стопанство се борели с пламъците, които обхванали 50 дка насаждения.

Огънят е овладян, преди да нанесе провали на дървесната растителност, регистрират от ДГС „ Суворово ” и приканват жителите да съблюдават разпоредбите за сигурност, а при случай незабавно да алармират на телефон 112.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР