Дузина котки, заключени в мазе и купчина пръст с котешка

...
Дузина котки, заключени в мазе и купчина пръст с котешка
Коментари Харесай

Мариана заключи дузина котки в мазе в Кючук Париж и стана страшно

Дузина котки, заключени в мазе и купчина пръст с котешка урина провокираха междусъседски кавги в квартал Кючук Париж. Затова алармира Иван Костадинов, написа Марица. По думите му, 15 котки били затворени в мазе на улица „ Стефан Стамболов “ от жена на име Мариана Иванова. Всеки ден тя изхвърляла пясъка с котешката урина и изпражнения и правила купчина пред блока.

„ Тази жена гледа 15 котки в мазето и е направила купчина от пръст с близо 5 кубика урина и изпражнения. Миризмата е ужасна и се носи надалече. Ние сме възрастни хора, събираме се на пейката пред входа да си приказваме и да играем карти, само че постоянно се задушаваме от купчината “ съобщи Костадинов.

Репортерите на „ Марица “ посетиха въпросното място и истината се оказа друга. Петте кубика с пясък се оказаха не повече от 50 кг пръст. Аромата на остра котешка урина, обаче се усещаше от стотина метра.

"Мариана е добра жена и работи като брокер. Никой не може да й забрани да гледа котки, само че ​вонята на пясъка пред блока не се търпи ", сподели различен комшия. Наш кореспондент слезе в мазето на „ Стефан Стамболов “ 15, с цел да открие животните. Те бяха заключени зад огромна дървена врата, не се виждаше тъкмо какъв брой са писаните.

Мариана Иванова изясни пред наш кореспондент, че има документ от общината, който ѝ дава цялостното право да храни и да се грижи за бездомни животни.

"Котките не са 15, а са 7. Гледам ги в мазето си краткотрайно, тъй като очаквам да бъдат осиновени всеки миг в Германия. Скоро би трябвало да получ​а позвъняване от Немския кастрационен център – Пловдив. От известно време групирам потърпевши котки от улицата и ги нося ​в центъра за лекуване. После ги държа при мен, до момента в който се намерят осиновители. Всеки миг лекарите би трябвало да ми се обадят, с цел да вземат котките и да бъдат изпратени в чужбина, по тази причина са затворени “, сподели настойничката на котетата. Тя добави, че рядко се случва да носи замърсен пясък пред блока.

От „ Марица “ се свързахме и с лекарите на Немския кастрационен център. Те знаеха за Мариана и потвърдиха, че има позволение за зоозащитник от Общината. Отрекоха, обаче, че търсят дом за котките, защото тя въобще не е търсила подпомагане а тях.

„ Преди време тази жена донесе при нас котарак, раздран от куче, с цел да го лекуваме. След възобновяване му, предложихме на Мариана да го остави при нас, само че тя отхвърли “, споделиха още експертите от Центъра. Те считат, че дамата е излъгала репортерите, с цел да не й бъдат отнети животните и захвърлени отвън града.

„ Призоваваме госпожа Иванова да пусне някъде котките, тъй като не е хуманно да ги държи заключени в мазе “, заключиха от Немския кастрационен център.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР