Дупница. Община Дупница запазва размерите на данъците и таксите и

...
Дупница. Община Дупница запазва размерите на данъците и таксите и
Коментари Харесай

Община Дупница запазва размерите на данъците и таксите и за 2022 година

Дупница. Община Дупница резервира размерите на налозите и таксите и за 2022 година. Това сподели пред Радио „ Фокус “ – Кюстендил Олга Китанова, зам.-кмет на Община Дупница. По думите й личните доходи, осъществени до 30 октомври са 8,311 млн.лв. и са с 1 млн. повече спрямо този интервал на предходната година.

„ Прогнозирам, че в края на годината ще имаме с 1,5 млн. повече спрямо 2020 година. Това е добра вест на фона на тежката година, здравната рецесия, инфлация, покачване на цени на енергийни запаси, по-ниски приходи на хората в някои сфери, които бяха затворени. Трябва да отдам заслуженото на свършеното от отделите „ Местни налози и такси “, както и „ Общинска благосъстоятелност “, където бележим растеж на приходите. За цитирания интервал от началото на годината до края на октомври приходите от налози са 5,664 млн.лв. Постъпленията от ръководство на благосъстоятелност са 1,46 млн.лв., като имаме и 25 осъществени продажби за над 700 хил.лв. Също по този начин имаме и придобиване на благосъстоятелност постройката с РЗП 900 кв.м в центъра на града “, сподели Китанова.

По думите й разноските за ток и газ са близо 2,5 пъти увеличени. Нараснали са и разноските за превозване на отпадъците до София, поради повишаване на горивата. Целият развой на транспортиране на битовите боклуци, услугата по сепариране и депониране е оскъпен.„ Приходите от Твърди битови отпадъци покриват към 60 % от всички разноски. Общината отделя от общия си бюджет близо 1,5 млн. са дофинансиране на тази активност. Въпреки това Твърди битови отпадъци няма да се усилва през 2022 год. Това, че не пипаме налози, такси и цени на услуги за идната година е жест към бизнеса. Макар доста общини да го направиха, с цел да се оправят с възходящите разноски, ние взехме решение, че няма да усилваме. Освен това бяхме първата община, която предложи на търговците –наематели да не заплащат наеми по време на затваряне поради пандемията, а в този момент даваме 30% отстъпка на засегнатите от следващата ограничаваща заповед “, сподели Китанова. Кметският екип и звената към администрацията към този момент работят по проекто-бюджета за идната година, като при започване на месец януари ще бъдат презентирани на конференция главните акценти.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР