Думата инфлация удобно се използва за повишаване на цените на

...
Думата инфлация удобно се използва за повишаване на цените на
Коментари Харесай

Лятна тесла: Банки вдигат двойно таксите си

Думата инфлация комфортно се употребява за повишение на цените на артикули и услуги. Макар че неотдавна банките повишиха цените си, те още веднъж ще го създадат. Някои от нарастванията не престават наклонността услугите в офиси да нарастват. Има и такива, които стават платени, а до неотдавна са били безвъзмездни.

Например откриването на разплащателна сметка в офис на Банка ДСК към този момент е двойно по-скъпо. Сумата е 4 вместо 2 лева За разкриване на неопределен влог се желаят 6 вместо 2 лева Двойно нараства и разкриване на доверителна сметка за кредитиране при покупка на недвижими парцели - 30 лева

Останалите такси също не престават да се подвигат, въпреки и не с толкоз огромна стъпка. По 0,60 лева се дължат всеки месец за поддържане на платежна сметка. Внасянето на пари по нея до 3200 лева става платено – цената е 0,86 лева

Първа капиталова банка работи с нови цени при внасяне на пари на гише, по разплащателни сметки и междубанкови преводи. Месечната такса по разплащателни сметки става 4,50 лева - с 0,50 лева повече. От 2 на 2,50 лева се подвига поддържането на неопределен пестелив влог.

Внасяне на пари в брой до 3000 лева в офис на банката към този момент не е твърда сума от 1,50 лева, а зависи от размера, като ще се събират 0,2% от сумата, само че не по-малко от 2 лева Който внася по сметка пари на различен собственик на такава, към този момент ще е 0,50%, или най-малко 5 лева, вместо 0,45%, само че не по-малко от 4,50 лева Същата цена ще се предлага и в случай че този, който превежда пари, не е клиент на ПИБ.

С 3 лева повече ще костват междубанковите преводи на гише – 10 лева вместо досегашните 7.

Нови цени на услугите е оповестила и Райфайзенбанк. 4,50 лева коства обслужването на разплащателна сметка - с 0,50 лева повече от май. За тегленето в брой до 2000 лева се вземат 6 лева, или 0,5% от сумата, вместо досегашните 5 лева При изтегляне над 2000 лева вместо 0,6 се удържат 0,7%.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР