Думата диета най-вероятно е една от най-често употребяваните от жените.

...
Думата диета най-вероятно е една от най-често употребяваните от жените.
Коментари Харесай

Можете да отслабнете и без диети

Думата " диета " най-вероятно е една от най-често използваните от дамите. През по-голямата част от живота си, нежният пол е подложен на непрекъснати и жестоки диети.

Може би режимът ви е почти следният: 2-3 дни необузнато плюскане, след което жестока диета. И си мислите, че това е потребно за организма ви, неограниченото ястие няма да се отрази на талията ви, само че даже и да се отрази, в идващите " постни " дни насъбраното ненужно тегло ще изчезне.

Този режим обаче е нездравословен за здравето ви. Ето за какво, най-добре спазвайте следните правила. Те освен ще ви оказват помощ да се сдобиете с мечтаната фигура, само че и ще се отразят удобно и на здравето ви. Трябва да проумеете, че отслабването е допустимо и без диети.

- Като начало, половин час преди всяко хранене, изпивайте по чаша вода. Тя ще помогне на стомаха с храносмилането, а и ще понижи възприятието ви за апетит.

 Отслабване

- Спрете с режима " едно хранене дневно ", а яжте по три пъти - заран, обед и вечер. Ако пропуснете някое от храненията, по време на идващото ще приемете по-голямо количество храна.

- Ако изпитвате апетит, даже яжте и повече от 3 пъти дневно. Всички знаят правилото, че е по-добре да се яде постоянно, само че на дребни порции. Стоп! Тук би трябвало да създадем наложително конкретизиране, че не би трябвало на всеки 10 минути да ядете шоколад, бонбони и сандвичи, да вземем за пример. Винаги най-хубавият вид са плодовете или зеленчуците. Ако пък не можете без сладко, по-добре замезвайте сушени плодове, вместо вафли или сладкиши.

- Добре ще е, в случай че на обяд на трапезата ви има бульон или зеленчукова чорба. Вечерята - лека. Без тестено, мазно или сладко. И не по-късно от 19-20 часа.

- Избягвайте висококалоричните артикули. Наблягайте на такива с ниско наличие на калории и с ниско наличие на въглехидрати.

- Не на последно място - спортувайте. Дори и най-елементарната гимнастика пред тв приемника по време на обичания ви сериал, ще е потребна за фигурата ви. Вместо с автомобил, ходете пешком на работа. Вместо асансьор - ползвайте стълбите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР