Древните ни прародители са ни оставили богато наследство. Някои от

...
Древните ни прародители са ни оставили богато наследство. Някои от
Коментари Харесай

Инженерните чудеса на древността

Древните ни прадеди са ни оставили богато завещание. Някои от инженерните им достижения и до през днешния ден не престават да изумяват експерти и елементарни хора.

Монолитните структури или така наречен обелиски от античността ни дават информация за всичко от неолита, до през днешния ден - един единствен каменен блок, толкоз величествен, че стопира дъха.

Безспорно структури, които се състоят единствено от един камък, разрешават на учените да проследят цялата ни история. Т.нар. монолитни структури съставляват един огромен камък, тежащ стотици тонове, подложен отвесно. Практиката е най-разпространена в Древен Египет. Често вместо монолитна конструкция се употребява терминът обелиск.

За да разгледаме инженерните открития от предишното, е добре да сме наясно, че всички обелиски са монолити в смисъл, че всички те се състоят от един каменен блок. Терминът идва от гръцка дума обелискос и значи гвоздей или подострен дирек.

Всеки обелиск има четири страни и пирамидион – пирамидоподобна форма в горната част на паметника. Тези инженерни чудеса стоят на входовете на антични храмове в Египет. В същото време обаче съвсем всички антични култури са ги строили с разнообразни цели и на разнообразни места. Ето кои са петте невъзможни инженерни чудеса от предишното.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР