Древните богове на някои народи и най-вече древните индийски богове

...
Древните богове на някои народи и най-вече древните индийски богове
Коментари Харесай

Защо древните богове се изобразяват с дълги до раменете уши

Древните богове на някои нации и най-много античните индийски богове се изобразяват с дълги до раменете уши. Такива са и някои будистки светци, чиито изображения се характеризират с дългите им уши.

В множеството случаи в дългите уши има огромни обеци. Каменните скулптури на остров Пасха също са с много дълги уши, които стигат съвсем до раменете им.

Статуи на богове с дълги уши се срещат също по този начин в Индокитай, Китай, Полинезия. Обичаят изкуствено да се удължават ушите на хората до наскоро е бил настоящ в доста племена в югоизточна Азия. На остров Пасха също е било в реда на нещата хората да са с дълги до раменете уши.

Удължените уши били присъщи и за висшата прослойка на инките, като те закачали в ушите си големи златни декорации. Заради това испанците ги наричали орехонес, т.е. дългоухи.

 Защо античните богове се изобразяват с дълги до раменете уши

Дългите уши са били считани от античните за признак на божествеността, който разрешава да се чуват неща, които елементарните хора не са в положение да чуят.

Способността да се чува безусловно всичко била присъща за античната раса на лемурийците, като те имали опцията да се радват на мощен нравствен слух.

Във физическо отношение те също били доста развити, що се касае до слуховите им благоприятни условия. Те даже можели да чуят звука от разтваряща се цветна пъпка.

Така лемурийците можели да се любуват на всички звуци на природата, които остават скрити за актуалните хора. Те можели даже да чуват звуците от хода на небесните тела.

В „ Тайната теория ” на Елена Блаватска написа, че статуите на остров Пасха изобразяват черните лемурийци.

Боговете от древността са изобразявани с дълги уши и доста нации са удължавали изкуствено ушите си, с цел да наподобяват на тях. Според антични вярвания удължаването на ушите засилва слуховите центрове на правилото на противоположната връзка за свръслуха. Също по този начин античните вярвали, че в случай че удължат ушите си, удължават и живота си и ще бъдат безсмъртни като боговете.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР