Драстично ще поевтинеят мобилните данни в роуминг. От следващото лято

...
Драстично ще поевтинеят мобилните данни в роуминг. От следващото лято
Коментари Харесай

Мобилният интернет в роуминг поевтинява

Драстично ще поевтинеят мобилните данни в роуминг. От идващото лято жителите на Евросъюза и на страните от Западните Балкани ще заплащат една и съща цена - 70 евроцента за мегабайт. Това даде обещание еврокомисарят Мария Габриел ден след срещата на върха в София.

"Още това лято от 1 август 2018-а операторите се ангажираха да предложат пакет данни, в който цените на мегабайт ще бъдат в пъти по-ниски от сегашните. Целта ни е юли 2019 година общата цена за всички страни в Западните Балкани и за всички страни в Европейски Съюз да бъде 70 цента на мегабайт. Много мощен ангажимент. Разбира се, чакаме това да продължи и единствено след година да бъде 45 цента, а до 2021 година - да бъде 20 цента ", разясни Габриел, представена от Нова телевизия.

Тя акцентира, че цифровата стратегия за Западните Балкани е ясна поръчка за ускорение на европейската интеграция на района, помагайки на бизнеса, институциите и гражданското общество.

"Нужни са вложения в широколентов достъп до интернет и то освен в градските, а изключително в отдалечените и селските региони. Цифровизирането на обществената администрация е също значима стъпка към бистрота и резултатност, което ще построи доверието на жителите в новите технологии. Нужни са вложения в построяването на цифрови хъбове, които да дадат вероятност за ускорено развиване на стартъпите и дребните и междинни предприятия. Не на последно място привлякох вниманието към суперкомпютрите, давайки образци за изгодите от тях от подобряването на изискванията по пътищата до новите медикаменти за сериозните болести или пък имунизациите за деца ", сподели още Мария Габриел.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР