Драстични глоби налагат в Кипър на компании и физически лица

...
Драстични глоби налагат в Кипър на компании и физически лица
Коментари Харесай

Драстични глоби в Кипър за неспазване на противоепидемичните мерки

Драстични санкции постановат в Кипър на компании и физически лица за неспазване на въведените ограничения против разпространяването на ковид. Над 3500-4000 инспекции на денонощие прави полицията в Кипър.

Рекордни суми от по 8000 евро ще би трябвало да платят редица търговски обекти, глобени поради нарушавания на противоепидемичните ограничения единствено за последните дни тази седмица.

С най-високата санкция са ударени компания и супермаркет в кипърската столица, в които при инспекциите са открити чиновници, работещи без наложителния коронавирусен „ безвреден пропуск ” (SafePass). Заради същото нарушаване супермаркет в Лимасол се разделя с 3000 евро.

Заради хванати от полицията клиенти без „ безвредния пропуск “ санкция от 8000 евро „ завоюва “ магазин за облекла в Никозия, а супермаркет в столицата - 4000 евро.

Бизнес в Никозия бе ударен с 8000 евро санкция за това, че не ревизира клиентите си за владение на SafePass.

Сертификатът SafePass удостоверява имунизиране, преболедуване на вируса или тест на всеки 3 дни.

4000 евро коства на супермаркет в Ларнака неносенето на маска от неговия управител.

По 8000 евро санкция ще броят два известни нощни клуба в Никозия и Лимасол, в които при полицейската инспекция е имало танцуващи гости, а това е неразрешено от настоящите ограничения за сигурност против ковид.

Многобройни са наложените санкции в размер от 500 до 1500 евро.

От полицията показват, че главното нарушаване на жителите е, че не носят маска, която се изисква на закрито и навън.

Магазини, заведения и други компании най-често са глобени поради чиновници и клиенти без коронавирусния „ безвреден пропуск ”. Сертификатът е наложителен за всички работни места в Кипър, визити на супермаркети, заведения за хранене, кафенета, молове, църкви, фитнеси, банки, потребителски центрове, в публичния превоз.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР