ДПС представи законодателните си приоритети за тази сесия пред журналисти

...
ДПС представи законодателните си приоритети за тази сесия пред журналисти
Коментари Харесай

ДПС инициира законодателни промени

ДПС показа законодателните си цели за тази сесия пред публицисти в Народното събрание.

Йордан Цонев сподели, че ще приготвят промени в Конституцията, които ще са съобразени с рекомендациите на европейските институции, само че не влезе в конкретика.

Подготвят и антикорупционни закони. Посочи, че първият от тях е обвързван с издаването на така наречен " златни паспорти ". Движение за права и свободи упорстват всички случаи до момента да бъдат разследвани.

" Казахме още при приемането на кабинета, че ще поддържаме всички начинания, изключително тези, които касаят оповестената нулева приемливост към корупцията. По тази тематика към този момент внесохме първия си законопроект по отношение на условието на нашите европейски и натовски сътрудници - премахването на капиталовото поданство ", разяснява Йордан Цонев, представен от Българска национална телевизия.

Движението работи по законопроект за изменение на Закона за публичните поръчки поради откритите корупционни практики посредством инхаус поръчки.

" Нашият законопроект ще отстрани опцията за инхаус процедури ", съобщи зам.-председателят на партията.

Освен това - промени в закона за обществените финанси - от партията упорстват разноските, които прави изпълнителната власт, да бъдат транспарантни и да минават през наказания на Народното събрание. Последната сфера, по която Движение за права и свободи работи, е обществената.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР