ДПС подхожда отговорно и дава своята подкрепа срещу конкретни идеи

...
ДПС подхожда отговорно и дава своята подкрепа срещу конкретни идеи
Коментари Харесай

Хамид Хамид: Чакаме приоритети от новите партии

ДПС подхожда отговорно и дава своята поддръжка против съответни хрумвания и цели. Разчитаме вота на гласоподавателя като предпочитание за смяна. Затова казахме, че ще подкрепим някоя от новите партии за сформиране на държавно управление. Но желаеме да забележим цели. Ако по тях може да се реализира консенсус, ще подкрепим кабинет. Това сподели зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид в изявление за бТВ. Той акцентира, че ролята на Движението в 45-ото Народно събрание е да пази правата и свободите на своите гласоподаватели и на всички български жители, каквото е мястото на Движение за права и свободи през миналите 30 години.

Избирателят е декларирал, че желае ръководство на смяната. Затова сме подготвени да подкрепим някои от новите партии, повтори Хамид. И добави, че Движение за права и свободи чака да чуе какви цели оферират новите партии за страната.

Попитан може ли Движение за права и свободи да си партнира в Демократична България в случай, че тя упорства за промяна на основния прокурор Иван Гешев, Хамид Хамид съобщи: „ Махането на основния прокурор не може да е приоритет. Това е една фиксация на избран политик – Христо Иванов, върху личността на основния прокурор. Говорим за цели, а не кого харесва господин Иванов и кого – не! ”

„ Реформата в правораздаването не е да смениш едно лице с друго. За страдание господин Иванов изключва присъединяване на представители на правосъдната система в промяната. Той прави опит за преодоляване на правосъдната система. Иска да усили съдийската квота за сметка на прокурорската – това ли е правосъдната промяна? ” – попита Хамид Хамид. Той още един път отбрани концепцията си, която стана решение на Народното събрание, пред депутатите да се регистрират с изключение на основния прокурор и другите двама огромни в правосъдната система – шефовете на Върховен административен съд и Върховен касационен съд.

Има двама души в страната, които неглижират Народното събрание – Бойко Борисов и Лозан Панов, безапелационен бе Хамид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР