* ДПС отстреля Демократична България, ИТН натика Мая в обоза,

...
* ДПС отстреля Демократична България, ИТН натика Мая в обоза,
Коментари Харесай

Партиите влязоха в Трета световна

* Движение за права и свободи отстреля Демократична България, Има Такъв Народ натика Мая в обоза, Борисов на щик против Радев, а Нинова без цели * Докато генералите строяват депутатски полкове и електорални дивизии, може да избухне атомната бомба на обществените протести
Докато президентът чака сигнал за Трите морета, а Нинова и Манолова се дебнат за третия мандат, политическите борби се разгоряха на три фронта.

1. " Враг пред портата "

Първият, несъмнено, са пуническите войни на " Да, България " с Движение за права и свободи. Като един същински Катон Стари, само че с брада, Христо Иванов не оставя ден без пленарна тирада, с цел да съобщи: " И въпреки всичко Картаген би трябвало да бъде опустошен ".

След първичното превъзходство на " Демократична България " със завоюването на комисия " Росенец ", Движение за права и свободи освен си върнаха преимуществото, само че и нанесоха съществени рани на Прокопиевата войска.

Артилерийският залп стартира в сряда с декларация на Движение за права и свободи, прочетена от водача Мустафа Карадайъ. " Движение за права и свободи беше единствената политическа мощ, която се опълчваше на ГЕРБ и посочваше недъзите на модела и оставаше сама. Изведнъж, присвоявайки си позицията на единствени съперници на ГЕРБ всички заедно потеглиха да градят и постановат отрицателен облик на Движение за права и свободи ", сподели Карадайъ.

И прикани депутатите: " Бъдете на висотата на своите отговорности и работете за България. Българските жители заслужават по-добър живот. "

Свършил тежките боеприпаси, Христо Иванов употребява дебата за комисия " Буджака ", с цел да брани с халосни патрони за дълбоката страна вилата в предпазената околност на политическия си военачалник Иво Прокопиев. Затова снарядът право в подмолните проекти на Иванов не закъсня. Изстреля го зам.-председателя на Движението Йордан Цонев.

Кабинетът на " ИТН " в никакъв случай нямаше да мине, тъй като е първият от 1997 година, в който кохортата на Прокопиев и кръгът " Капитал " нямаха нито един министър, разкри Цонев. И разгласи, че Движение за права и свободи стартира обществено да вади истините за задкулисието и дълбоката страна, тъй като тематиката е значима за България.

" Ако желаеме в действителност да реформираме страната си, в случай че желаеме да се освободим от всевъзможни зависимости, в случай че желаеме въпреки всичко да осъществим това, за което хората ни пращат тук, дайте да забележим кое е задкулисието и коя е " дълбоката страна ". Защото аз не чух никой министър-председател да каже, че Карадайъ му е дал петима министри, само че Борисов сподели, че Прокопиев му е дал. И въобще не е измамник. В случая не е. ", отсече Йордан Цонев.

Преди малко получихме самопризнание, че се закриват съдилища в България в услуга на Христо Иванов. Ето това е дълбоката страна, хвърли бомба и другият зам.-председател на Движение за права и свободи - Халил Летифов. И обществено напомни на Иванов, че поради уверенията му по какъв начин ще поддържа и комисия " Буджака ", Движение за права и свободи да отишли първо при " Демократична България ", с цел да събират подписи за основаването й. Но хората на Иванов лицемерно отказали.  Верни на правила си, че щом има комисия " Росенец ", би трябвало да има и " Буджака ", Има Такъв Народ вкараха предлагането й за основаване в пленарната зала, само че дадоха най-свидна жертва - цялостен кабинет. Христо Иванов си призна, че виновността " Буджака " е непростима. Взехме решение, когато си мерят буджаците, ние да стоим настрани, разгласи най-после Има Такъв Народ и напусна бойното поле.

Мая Манова обаче реши да изпъкне със смелостта на камикадзе. С военен зов: " Ние идваме ", тя излезе на фронтовата линия, само че още до момента в който вдигаше юмручето си, срещна откоса на Карадайъ: " Кой стои зад вашите маневри? Ако погледнете вашата биография най-вероятно там ще видите едно твърдо Движение за права и свободи зад вас. А сега най-вероятно един политически център, който към този момент за цялата общност се знае, че е една олигархично медийна Неправителствени организации група. " Изхвърлена някъде по фланга, Манолова се натъкна на щиковете на " ИТН "

2. " Гадни копилета "

Пред мен и Виктория, Мая Манолова съобщи: Обещайте му нещо на Христо и след това няма да го извършите, нанесе удар Тошко Йорданов, който единствено два дни по-рано съзнателно се приведе в армейски тип и като един същински политически лейтенант Алдо Рейн взе да натрупа партийни скалпове на колана си. Христо Иванов сподели пред петима души в групата ни, че той би трябвало да утвърди който и да е претендент за министър-председател, който предложим, членовете на Министерски съвет и всяко едно бъдещо предопределение по контролни органи. Иначе губим поддръжката, съобщи още Йорданов.

И отсече: " Овъртолили са се като свински вътрешности ", " С предатели не се договаря! ".

Междувременно в нахлуване по цялата фронтова линия мина група на Има Такъв Народ, която излезе с остра декларация против така наречен партии на митинга. " През цялото време чакаха другия диалог - кои министерства и кои регулаторни органи ще овладеят. Не го получиха. И няма да го получат от Има Такъв Народ. Това ги докара до полуда, оповестиха депутатите на Слави.

И разкриха: " Христо Иванов няма да се подпише под едно съглашение с Мая Манолова. Мая Манолова не желае да подпише под едно съглашение с " Българска социалистическа партия за България ". " Българска социалистическа партия за България " не приема съглашение, подписано единствено от партиите на митинга. Всички дружно няма да подпишат общо съглашение, само че в случай че чуят даже за подписано двустранно такова, се отдръпват. " Има Такъв Народ е идея, време е някой да изхвърли боклука, съобщи партията на Слави.

Слави Трифонов хвърли рискова граната " Христо Иванов взе участие в секрети срещи за съставяне на нов политически план. В основата на срещите е предприемачът Иво Прокопиев, апетитен за кадровик и лобист в няколко министерски съвета. В срещите вземат участие и редица модерни публицисти и анализатори, които през днешния ден громят Слави Трифонов из интернет, че някой му реди държавното управление ".

Накрая Фипил Станев призна: " Май сме съпротива на всички "

Десантът на Има Такъв Народ внесе суматоха след парламентарните бойци на така наречен протестни партии. И те почнаха да стрелят на направления.Детски реакции. Слави хвърли прочувствено играчките и сподели, че повече няма да си играе с нас, сподели Хаджигенов. Няма да угодим на Има Такъв Народ, надигна се от окопа Манолова. В главата на тези хора има единствено сюжети, насочи револвер и Татяна Дончева, само че в последния миг смени целта. За да удари Ива Митева, наричайки я " болонка на сценарист ".

3. " Спасяването на редови войник Райън "

На третия фронт Борисов и компания предостатъчно потриваха ръце и гледаха на бойната карта по какъв начин се трансформират завзетите територии. Докато политическите полковници на ГЕРБ рапортуваха в Народно събрание по какъв начин са избавили всички от конституционна рецесия, Борисов докосна олимпийския орден на Стойка Кръстева и това му даде силата да влезе в своята борба на живот и гибел – тази с президента.

Лидерът на ГЕРБ изкусно се освободи от спортния екип на петоразрядния състезател и надяна мундира. За да разгласи, че щом вземе мандата, ще номинира Даниел Митов за министър председател, ще отиде пред Президентстовото, ще прочете кабинета на ГЕРБ, с цел да видят хората какво изпускат и след това Митов ще върне мандата. Искаме да стоим оптимално надалеч от тази тиня сега ", съобщи Митов. И влезе в багра до Борисов: " Главният сценарист сега е Румен Радев! "

Решението на Слави да поддържа Радев и обещанието, че президентът ще завоюва втория си мандат още на първи тук в допълнение настърви Борисов. Но пък отчая алените. Докато Движение за права и свободи отстрелваше " Демократична България ", а Има Такъв Народ избутваше Мая Манолова в обоза, Българска социалистическа партия остана без цели.

Опитът на Нинова да стане телеграфист по време на договарянията на Има Такъв Народ претърпя неуспех. По всичко проличава, че и желанието й да вдигне сабята на третия мандат и да поведе министерската кавалерия, към този момент не среща войска от съдружници. Затова и ще има време да подреди редиците си за ново стълкновение на нейната си борба – с врага с партиен билет.

Докато на политическият фронт борбите са в разгара си,локални бизнес сражения набират чудовищна заостреност.

Туристически ракети удариха право в гърба на здравния министър. Ресторантьорите желаеха оставката на Кацаров поради разнобоя в шифрограмите за стягане на ограниченията. Започнаха окупации на кръстовища в трите най-големи града - София, Варна и Пловдив.В редиците на въстаналите против Кацаров бързо се включиха и медиците, забравени от служебната власт в интервала на коронавирус помирение.

Предизвестеното енергийно стълкновение е на път да смъкна първия министър. Цените на тока за бизнеса излетяха в небето, оказвайки се най-високите в Европа. След несполучливи договаряния при премиера, четирите бизнес организации извадиха танковете и оповестиха огромна сухоземна интервенция, която върна на полесражението даже ветерана Кирил Домусчиев.

Примирие не се чака на нито един от фронтовете. Напротив - всеки от генералите афишира следващата готовност. Защото по Димитровден се чака новото изборното бойно стълкновение.всички те обаче имат едно мислено. Докато строяват депутатските полкове и електорални дивизии, неналичието на обновен бюджет може да се окаже атомната бомба на общественото напрежение. И никой няма да им елементарни, в случай че се окаже, че парите са стигнали единствено за следващите избори.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР