Информацията за регистрираните в страната случаи на COVID-19 вече ще

...
Информацията за регистрираните в страната случаи на COVID-19 вече ще
Коментари Харесай

Сбогом! Спират информационния портал за COVID-19

Информацията за записаните в страната случаи на COVID-19 към този момент ще се разгласява един път седмично. Тя ще е налична в справките за епидемиологичната конюнктура на Министерството на здравеопазването и Националния център по заразни и паразитни заболявания, оповестяват от отрасловото ведомство.

От 1 юли стопира действието на Националната система за битка с COVID-19, както и Единният информативен портал – coronavirus.bg. Докладването на случаите на COVID-19 ще се прави по рутинния ред за регистрация, съобщаване и доклад на заразните заболявания.

На 5 май 2023 година Световната здравна организация (СЗО) приключи оповестената неотложност за публичното здраве във връзка с COVID-19. Впоследствие в България поетапно отпадна условието за документи за имунизация, както и за наложителна изолираност и карантина при заболели от ковид и контактните с тях.

Данни за лабораторно удостоверение и диагностициране с COVID-19 следва да се вписва от медицинските експерти и в медицинските досиета на жителите в НЗИС.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР