ДПС не просто иска да управлява и да бъде част

...
ДПС не просто иска да управлява и да бъде част
Коментари Харесай

Азис: Искаме да решаваме проблемите на България

ДПС не просто желае да ръководи и да бъде част от ръководството, а да взе участие в решаването на проблемите, насъбрани през последните години в България. Това съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи и кмет на Кърджали инж. Хасан Азис в изявление за бТВ.

Високите технологии, водородните технологии в производството, чистата храна, чистата вода, чистият въздух и присъединяване на жителите във вземането на значимите решения на страната са постулатите в програмата на Движение за права и свободи за ускорено догонващо развиване, с която Движението излиза на изборите за нов парламент на 4 април.

Движение за права и свободи ще беседва с всички, които припознават тези целите на Движението, акцентира инж. Азис. И добави, че основният от тях е развиването на България. В момента ние сме най-бедната страна в Европейски Съюз, без значение какви триумфи акцентират ръководещите, сподели зам.-председателят на Движение за права и свободи.

По мотив заричанията на доста партии, че няма да си сътрудничат с Движението, инж. Хасан Азис изясни, че тази мантра се повтаря единствено през последните 4-5 години, откогато в ръководството са „ националистите и фашистите ”. Досега, 30 години, тази мантра не е съществувала, сподели Азис и акцентира, че оценката какви са патриотите е дадена от Европа.  ДПС е нараснало своята поддръжка на последните избори с повече от 18%, това значи, че доста добре си гледаме своята работа, посочи инж. Азис.

След като партиите се нареждат в Народното събрание, ще имаме задоволително време да намерим допирните си точки, сподели инж. Хасан Азис.

Зеленият пакт е един от знаците, които задаваме за идващия интервал, когато той ще е в основата на стопанската система, образованието и огромната смяна, която идва в нашия обществено-политически живот, изясни още Хасан Азис. Целта ни е през интервала 2021-2030 година 40-45 общини, които се ръководят от Движение за права и свободи, да се насочат към планове за нови производства по зеления пакт, сподели Азис. Той посочи, че планувания за България запас е значителен - 10-15 милиарда.

Основен акцент в програмата да ускорено догонващо развиване на Движение за права и свободи е подпомагането на българския бизнес. Винаги и когато и да е Движение за права и свободи е подпомагало българския бизнес. Като политици нашата цел е да сътворяваме условия за развиване на българския бизнес, посочи още инж. Хасан Азис.

Кърджали е едно от минимум засегнатите места от пандемията. Но е извънредно непълен е броят на имунизираните, сподели кметът на града. И като зам.-председател на Националното съдружие на общините в България насочи апел към ръководещите:  „ Дайте незабавно от информация за имунизациите и опциите за ваксиниране, с цел да са сигурни хората в решението си. Прекият път за информацията на хората е през общините, дайде информация, с цел да помогнем. ”.

Г-н Пеевски е повдигнат за претендент за депутат от доста структури на Движение за права и свободи в страната от позиция на неговата активност, сподели Хасан Азис в отговор на въпрос от Мария Цънцарова. По време на пандемията господин Пеевски бе един от най-активните хора като подкрепяне и дарителска акция, добави Азис.

Попитан в Кърджали попът и мюфтията пият ли си кафето, какво споделя министър председателят Борисов, Хасан Азис отговори: „ Попът, кметът и мюфтията си пият дружно кафето. Това е моделът на толерантността в Кърджали, откогато аз съм кмет. ”
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР