Довиждане, Лондон – здравей, Италианска ривиера! Веднага след като Ориент

...
Довиждане, Лондон – здравей, Италианска ривиера! Веднага след като Ориент
Коментари Харесай

На върха на лукса: От Париж до Портофино с еднопосочен билет за $8500

Довиждане, Лондон – здравей, Италианска ривиера!

Веднага откакто " Ориент експрес " извади английската столица от листата си с дестинации, най-емблематичният влаков маршрут възнамерява пътешестване до крайбрежието на Лигурия за лятото на 2024 година

Влакът, чието цялостно име е Venice Simplon-Orient-Express, A Belmond Train, Europe, ще пътува от Париж до Портофино в продължение на два дни през юни, оповестява CNN.

Промяната е в ход откакто през ноември компанията спря да обслужва английската си услуга Pullman, която свързваше маршрута Париж-Венеция с Лондон.

Въпреки че Венеция участва в името, новият маршрут няма да се приближава до Града на каналите. Влакът ще потегля от Париж в 15:00 ч., ще минава около Дижон, Лион и Авиньон, след което ще се движи по Лазурния бряг, преди да премине в Италия.

Краят на маршрута ще бъде в Санта Маргерита Лигуре, портата към Портофино, в 13:00 ч. на идващия ден.

Гостите ще бъдат трансферирани до Портофино и ще се настанят за две нощувки в известния хотел Splendido (A Belmond Hotel).

Ако към този момент се размечтахте, връщайте се бързо в действителността, защото билетите за влака са еднопосочни и стартират от към 8525 $ на човек за трите нощувки.



Но въпреки всичко, защото това е Belmond, пасажерите ще получат доста лукс за солената цена на билета.

Менюто се възнамерява от отличения със звезда на Michelin шеф-готвач Жан Имбер, а към питието вечер ще се любуват на мелодия на живот, изсвирена от пианист или от суинг тайфа.



Луксозното прекарване няма да свършва със слизането от влака. Следва настаняване в хотел Splendido – преустроен манастир от 16-и век с аспект към известното пристанище на Портофино, с актуализирани стаи и басейн.

Гостите ще получат петстепенно дегустационно меню от Жан Имбер (който ще участва лично), последвано от коктейли в петък вечер. В събота ще има частна кино прожекция навън на известния Пиацетта в Портофино.

Планира се това пътешестване да бъде годишно събитие, като датите за 2025 година следва да бъдат доказани.

Ако нямате непотребни 8500 $, може да повторите маршрута с с малко по-малко искра, като се повозите с Frecciarossa от Париж до Милано и по-късно Intercity до Санта Маргерита Лигуре, поучава CNN.


Facebook/ Splendido, A Belmond Hotel

Хотел Splendido е затворен за сезона до 8 юни, когато най-евтината стая ще коства 3124 $ на вечер. Престой в средата на седмицата в края на септември, преди затварянето му, е малко по-достъпен - 1 927 $ на вечер.

Междувременно тризвездният хотел Nazionale предлага двойни стаи от 272 $ или от 437 $ с аспект към морето.

За тези, които не разполагат с бюджет за Портофино, най-добре е да отседнат в Санта Маргерита Лигуре.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР