Доц. Атанас Мангъров поиска образуваното срещу него производство пред Комисията

...
Доц. Атанас Мангъров поиска образуваното срещу него производство пред Комисията
Коментари Харесай

Доц. Мангъров поиска етичната комисия да прекрати производството срещу него

Доц. Атанас Мангъров изиска формираното против него произвеждане пред Комисията по професионална нравственос на Столичната лекарска комисия да бъде прекъснато. Това се споделя в мнението, което началникът на коронавирус клиника в Инфекциозна болница – София е изпратил до комисията, написа " Труд ".

Производството против инфекционистът, добил известност с позицията си против коронавирус имунизациите и зелените документи, беше формирано след подаден сигнал от ръководителя на УС на БЛС. " Управителният съвет на Български лекарски съюз (БЛС) взе решение и сезира Столичната комисия по професионална нравственос по отношение на следващите погрешни изказвания и откровени неистини на доцент Атанас Мангъров по „ Нова телевизия “ на 16 януари ", мотивираха се от съсловната организация, акцентирайки върху изявлението му: “... тези 564 души, които са умряли, са умряли, тъй като са имунизирани “.

Според доцент Мангъров, цялото произвеждане пред етичната комисия е " изначално опорочено и следва да бъде прекъснато неотложно ", а " актът, с който УС на БЛС сезира подведомствената си комисия към СЛК, е недодялан образец за спор на ползи ".

" Етичната комисия на БЛС е горестоящ орган по отношение на етичната комисия на Софийската гилдия и като подобен има разнообразни официални и неофициални механизми за надзор. Един от тях е пълномощието по член 64, алинея 1 от Кодекса за професионална нравственос на лекарите в България, без това да изчерпва връзките сред тези два сходни органа, единият от които е на централно, а другият - на районно равнище ", показва инфекционистът.

Атанас Мангъров цитира и изявления на проф. доктор Мая Аргирова, ръководител на Етичната комисия на БЛС, че в дейностите му има „ насъскване на експанзия в обществото, което така и така е разграничено “ и, че " този път би трябвало да бъдем безкомпромисни”, като мотив с които, по думите му, тя предопределя изхода на производството пред КПЕ на СЛК.

" Намесата на госпожа Аргирова в производството пред КПЕ на СЛК и явният ѝ опит да повлия върху него и да предреши изхода му, са аморално и непозволено действие. В тази връзка би било разумно госпожа Аргирова да се самосезира и да открие произвеждане против самата себе си по отношение на член 64, алинея 3 от Кодекса за професионална нравственос на лекарите в България ", разяснява доцент Мангъров.

" Изказванията дори единствено на госпожа Аргирова са задоволителни да опорочат производството, формирано против мен в границите на коментирания сигнал. В композиция с обстоятелството, че има извършен очевиден политически напън и има сезиране от УС на БЛС в очевидно нарушаване на член 5, алинея 1, т. 1 от ЗСОЛЛДМ и други нормативни текстове, мисля че няма потребност от спомагателни мнения за законосъобразността на това произвеждане ", написа в умозаключение той.

Освен това, доцентът пита дали етичната комисия е образувала дисциплинарни производства по отношение на медицински лица, които са отправяли остри рецензии по негов адрес в разнообразни медии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР